18 / 05 / 2024

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik

Massachusetts Üniversitesi ve Delft Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar , insan vücudunu bir anten olarak kullanarak görünür ışık iletişiminden (VLC) atık enerji toplamak için yeni bir yöntem geliştirdiler . 



VLC altyapısının zaten her yerde LED şeklinde olduğu düşünüldüğünde, bunları veri iletmek için kullanma potansiyeli bir gerçeklik olabilir. Bu, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler gibi kamerası olan her şeyin alıcı olarak kullanılabileceği anlamına gelir. Bu amaçla, LED'ler yan kanal RF sinyalleri yayar ve bu da önemli miktarda enerji sızıntısına neden olur, ancak araştırmacılar bu RF enerjisini iyi bir şekilde kullanabilmek için hasat etmek için bir yöntem geliştirdiler. Bu durumda, sızan RF'yi toplamak için sarmal  bakır tel kullanan bir anten tasarladılar.

 6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik

Ekip, bakır tel bobinleri ve kalınlıkları üzerinde deneyler yaptıktan sonra, dokunduğu şeye bağlı olarak antenin verimliliğinin değiştiğini keşfetti. Daha sonra plastik, ahşap, karton ve çelik dahil olmak üzere belirli yüzeylere dokunarak bobini test ettiler. İnsan vücuduyla temas ettiğinde,bobinin sızan RF enerjisini yakalama yeteneğini geliştirmek için bobinin tek başına bobinden 10 kat daha fazla, en iyi ortam olduğunu keşfettiler.

Devam eden bazı deneylerin ardından mühendisler , ön kola takılan, VLC iletişimlerinden atık enerjiyi toplayan ve sensörleri ve basit sağlıkizleme sistemlerini desteklemek için yeterli gücü toplayabilen Bilekliki oluşturdu

ABD yüksek enflasyonla mücadele ediyor! En büyük masraf barınma ve yiyecek

İlk ödeme hesaplara yattı! 36.000 TL Promosyonla rekor kırıldı. O kurumun çalışanları bayram etti

Ziraat Bankası'ndan tam da ihtiyacınız olan kampanya! Alışverişe çıkmadan bu avantajı hemen öğrenin! 

 


Geri Dön