29 / 04 / 2024

7 bin 500 uzman erbaştan biri olmak için son şans! Başvurular sona eriyor...

7 bin 500 uzman erbaştan biri olmak için son şans! Başvurular sona eriyor...

Jandarma Genel Komutanlığı 7 bin 500 sözleşmeli uzman erbaş alacağını açıkladı. 12 Eylül tarihinde başlayan başvurular bugün sona erecek.  Peki, JGK sözleşmeli uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? 



7 bin 500 uzman erbaştan biri olmak için son şans! Başvurular sona eriyor...

JANDARMA 7 BİN 500 PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Jandarma sözleşmeli uzman erbaş başvuruları bugün sona erecek. Söz konusu başvurular, 12-26 Eylül tarihleri arasında internet üzerinden yapılıyor. Başvuru koşullarının ayrıntıları "www.jandarma.gov.tr" internet adresindeki "2023 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini" kılavuzunda açıklandı.

7 bin 500 uzman erbaştan biri olmak için son şans! Başvurular sona eriyor...

JANDARMA 7 BİN 500 ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Başvuru şartlarında en dikkat çeken detaylar şu şekilde; Türkiye Cumhuriyeti (T.C) vatandaşı olmak, cinsiyeti erkek olması, lisans, lisans ön ve lise KPSS puanının 50 ve üstü puan alması, 27 yaşını tamamlamış olması gibi ana maddeler bulunuyor. 
  • Şartlar arasında verilen ceza, seçenek yaptırımlara çevrilse, affa uğrasa ya da  ertelense, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilse dahi; Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, dolandırıcılık, hırsızlık, irtikâp, iftira, sahtecilik, yalan yere tanıklık, rüşvet, yalan yere yemin, sarkıntılık, inancı kötüye kullanma, cürüm tasniî, fuhşiyata tahrik, gayri tabiî mukarenet, kadın veya erkek kaçırmak, ırza geçmek, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı yada şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmî ihale ve alım/satımlara fesat karıştırma, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, devlet sırlarını açığa vurma suçları ve askerlik hizmeti sırasında firar, mukavemet, üste hakaret, fesat, isyan suçlarından dolayı yahut 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148'inci maddesinde yazılı suçlardan mahkûm olmamak,Taksirli suçlar dışında olmak üzere diğer suçlardan otuz günden (30) daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahkûm olmamak.
  • Taksirli suçlar sebebiyle altı ay (6 ay) veya daha fazla zaman ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkûm olmama,
  • Jandarma Genel Komutanlığının manevi şahsiyetine gölge düşüren veya askerliğin haysiyeti ve şeref ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunan kişiler, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.

PTT 55 bin personel alımı ne zaman başlayacak? 

Emeklilik sistemi a’dan z’ye değişiyor! SSK ve Bağ-Kur’lular dikkat!

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı'nın inşaatı başlıyor!  


Geri Dön