17 / 05 / 2024

ABD Adalet Bakanlığı’ndan dikkat çeken kripto açıklaması! 'Yeni bir uygulamaya geçiyoruz'

ABD Adalet Bakanlığı’ndan dikkat çeken kripto açıklaması! 'Yeni bir uygulamaya geçiyoruz'

ABD Adalet Bakanlığı bir basın toplantısı düzenledi ve kripto açıklaması yaparak yeni büyük bir uluslararası kripto para birimi uygulamasına geçildiğini duyurdu.



Bitzlato ve kurucusu ABD makamlarının yaptırımlarıyla karşı karşıya

ABD Adalet Bakanlığı, kripto firması Bitzlato’ya karşı “büyük bir uluslararası kripto para birimi uygulama eylemi” gerçekleştirdiğini ve kurucusu Anatoly Legkodymov’un tutuklandığını ilan etti.

ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco 18 Ocak’ta yaptığı konuşmasda, yetkililerin Fransa ile koordineli olarak Bizlato’ya karşı yaptırım eylemlerinde bulunduğunu, Bitzlato’nun web sitesine el koyduğunu ve işletmeyi Rus yasadışı finansıyla ilişkin “birincil kara para aklama sorunu” olarak etiketlediğini ifade etti. Monaco’ya 
göre Adalet Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve Fransız polisleriyle beraber çalışarak Bitzlato’ya karşı “yasadışı fonları taşıyan ve ileten ve ABD düzenleyici güvenlik önlemlerini karşılamayan bir para iletme işi yürüttüğü” sebebiyle harekete geçti.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan dikkat çeken kripto açıklaması! Yeni bir uygulamaya geçiyoruz

Bitzlato’ya karşı açılan dava kapsamında FBI yetkilileri Çin’de yaşayan Rus vatandaşı Legkodymov’u 17 Ocak’ta Miami’de tutukladı. Legkodymov’un ABD Florida Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde yargılanması planlanıyor.

ABD’li idareciler Bitzlato aleyhindeki suç duyurusunun, firmanın Hydra darknet pazarı için “önemli bir finansal kaynak” olmasına ve kullanıcıların fidye yazılımı saldırılarından ele geçenler de dahil olmak üzere fonları aklamasına izin vermesine destek olduğunu söyledi:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön