29 / 04 / 2024

ABD Başkanı Biden'dan flaş petrol çıkışı! 6 ay boyunca satışa izin verdi

ABD Başkanı Biden'dan flaş petrol çıkışı! 6 ay boyunca satışa izin verdi

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 109,41 dolardan işlem görüyor. Dün 114,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 107,71 dolar seviyesinde tamamladı. Piyasa petrol fiyatlarına kilitlenmişken ABD Başkanı Biden'dan sürpriz bir çıkış geldi.



BRENT PETROL 107 DOLARA DÜŞTÜ

ABD Başkanı Biden'ın günde bir milyon varil petrol satışına izin verdiğini açıklamasından önce brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 107,06 dolardan işlem görüyordu. Dün 114,80 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 111,44 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün sabah saat 09.12 itibarıyla kapanışa göre yüzde 4 azalışla 107,06 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 102,58 dolardan alıcı buldu. Fiyatlardaki düşüşte, ABD'nin gelecek aylarda stratejik petrol rezervlerinden 180 milyon varile kadar satış yapmayı planladığına yönelik haberlerin yayılması etkili oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön