07 / 05 / 2024

ABD için çanlar çalıyor! 38 yılın en düşük seviyesine geriledi

ABD için çanlar çalıyor! 38 yılın en düşük seviyesine geriledi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) stratejik petrol rezervindeki (SPR) ham petrol oranı 450 milyon varille 1984 yılından beridir ilk defa en düşük seviyeye indi.



ABD için çanlar çalıyor! 38 yılın en düşük seviyesine geriledi

1973 yılında Arap-İsrail savaşında ABD’nin İsrail’i desteklemesinden sonra üzerine Arap ülkeleri Batıya petrol satışlarını durdurdu.

Ortadoğu’dan gelen petrol kesilince fiyatlar arttı. ABD başta olmak üzere birçok Batı ülkesinde akaryakıt karneyle satılmaya başlandı.

Bu olaylardan 2 yıl sonra ABD ilk SPR deposunu kurarak yeraltındaki büyük mağaraları petrolle doldurdu. Böylece yeni bir enerji krizine karşı hazırlıklı olacak, bu petrolü piyasaya sürerek baskıyı biraz azaltacaktı.

Powell’ın açıklamarı sonrası çarpıcı analiz: “Türkiye ekonomisini zor günler bekliyor”

Mahfi Eğilmez açıkladı: Enflasyon, fiyat artışı ve hayat pahalılığı nedir?

iPhone 13’de muhteşem fiyat! Amazon Türkiye’den iPhone çılgınlığı! İşte, 30 Ağustos fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön