14 / 05 / 2024

ABD Merkez Bankası faizi 16 yılın zirvesine çıkardı! Borsa ve altın fiyatları yükseldi!

ABD Merkez Bankası faizi 16 yılın zirvesine çıkardı! Borsa ve altın fiyatları yükseldi!

Tüm dünyanın kilitlendiği FED faiz kararı açıklandı. ABD Merkez Bankası (FED) piyasaların yakından takip ettiği politika faizini 25 baz puan artırdı.



Karar sonrası Borsa ve altın yükselişe geçti

Fed’in aldığı faiz kararının hemen ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde hisse senedi piyasalarında ve altın fiyatlarında yükseliş, dolar endeksinde düşüş görüldü. Karar ve karar metni, piyasada güvercin olarak değerlendirildi. Bankanın 50 baz puan artışı yerine 25 puanda kalması, piyasalarda olumlu karşılandı. Ons altın 1960 doların üzerine yükseldi.

Büyüme oranları ve faiz beklentisi geriledi

Fed’in Amerikan ekonomisi ile ilgili büyüme beklentisi, 2023 için yüzde 0,5’ten yüzde 0,4’e, 2024 için yüzde 1,6’dan yüzde 1,2’ye gerilerken, 2025 için yüzde 1,8’den yüzde 1,9’a yükseldi. Uzun dönemli büyüme beklentisi ise yüzde 1,8 olarak kaldı. Fed üyelerinin medyan faiz beklentisi 2023 sonu için yüzde 5,1 olarak kalırken, 2023 için yüzde 4,1’den yüzde 4,3’e yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön