28 / 04 / 2024

ABD Merkez Bankası faizi 16 yılın zirvesine çıkardı! Borsa ve altın fiyatları yükseldi!

ABD Merkez Bankası faizi 16 yılın zirvesine çıkardı! Borsa ve altın fiyatları yükseldi!

Tüm dünyanın kilitlendiği FED faiz kararı açıklandı. ABD Merkez Bankası (FED) piyasaların yakından takip ettiği politika faizini 25 baz puan artırdı.



ABD Merkez Bankası (Fed), piyasa beklentileri doğrultusunda politika faizini 25 baz puan artırarak son 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,75-5 aralığına yükseltti.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), politika faizinde 25 baz puan artırıma giderek faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti. Böylelikle Fed, aralıksız olarak dokuzuncu kez faiz artırırken, faizi 16 yılın zirvesine yükseltmiş oldu. ABD’de 3 bankanın iflası ile ortaya çıkan bankacılık krizi sonrası Fed'in nasıl bir aksiyon alacağı merak ediliyordu.

ABD Merkez Bankası faizi 16 yılın zirvesine çıkardı! Borsa ve altın fiyatları yükseldi!

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) uzun vadede maksimum istihdam ve yüzde 2 enflasyon elde etmeyi amaçladığı belirtilen açıklamada, bu hedeflerin desteklenmesi için federal fon oranın yüzde 4,75-5 aralığına yükseltilmesine karar verildiği bildirildi.

2007'den bu yana en yüksek aralığa çıkardı

ABD'deki banka iflaslarının ardından Fed'in faiz kararına ilişkin piyasa beklentileri alt üst olmuştu. Bankacılık sektöründe yaşanan iflaslar sonrası Fed'in faiz artışlarına ara verebileceğine dair beklentiler gündeme gelmişti, ancak alınan önlemler ve yüksek seyreden enflasyon verisi sonrası 25 baz puanlık faiz artışı beklentisi piyasalarda öne çıkmıştı. Böylelikle Fed, politika faizini 2007'den bu yana en yüksek aralığa çıkarmış oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön