21 / 05 / 2024

ABD son noktayı koydu! Huawei ve ZTE adaya veda ediyor!

ABD son noktayı koydu! Huawei ve ZTE adaya veda ediyor!

ABD, Huawei ve ZTE cihazlarının ithalatını yasakladı. Bu markaların telekomünikasyon ekipmanları altyapıda kullanılmayacak.



Karardan Huawei ve ZTE'nin yanı sıra diğer Çinli şirketler de etkileniyor. Video gözetim ekipmanı üreticileri Dahua Technology, Hangzhou Hikvision Digital Technology ve telekom şirketi Hytera Communications satışları durduracak. Bu markalı cihazların satışı veya ithalatı yasaktır. FCC Başkanı Jessica Rosenworcel yaptığı açıklamada, "Yeni kurallar, Amerikalıları telekomünikasyonla ilgili ulusal güvenlik tehditlerinden koruma çabalarımızın önemli bir parçası.

ABD'li liderler Çinli şirketlerin ulusal güvenlik inşa ettiğini iddia ettiler. Huawei ve ZTE gibi üreticiler Çin hükümeti ile veri paylaşıyor. Hatta bu gerekçeden hareketle ABD ordusuyla bağlantılı kişilerin TikTok kullanması yasaklanıyor.

İlgili Çinli şirketler henüz ABD'nin bir ambargo uygulayacağını açıklamadı. Bununla birlikte, Huawei ve ZTE daha önce telekom ekipmanlarına ilişkin verilerin ABD'de saklandığını söyleyerek iddiayı reddetmişti.

Kanada'dan Çinli teknoloji devi Huawei'ye yasak!

Kanada İnovasyon, Bilim ve Sanayi Bakanı François-Philippe Champagne, Kamu Güvenliği Bakanı Marco Mendicino ile Ottawa’da düzenlediği toplantıda, Huawei ve ZTE'yi 'yüksek riskli satıcılar' olarak tanımladı. Champagne, "Kanada hükümeti telekomünikasyon altyapımızın uzun vadeli güvenliğini sağlamak için Huawei ve ZTE ürün ve hizmetlerinin Kanada'nın telekomünikasyon sistemlerine dahil edilmesini yasaklamıştır." şeklinde açıklama yaptı.

Kararı, ülkenin bağımsız güvenlik kurumlarının incelemesi ve müttefiklerle istişare içinde aldıklarını duyuran Champagne, "Kanada'da faaliyet gösteren telekomünikasyon şirketlerinin artık Huawei ve ZTE tarafından sağlanan ekipman veya hizmetleri kullanmasına izin verilmeyecek. Ayrıca, ağlarında bu şirketlere ait ve kurulu ekipmanı kullanan firmaların, bu ürünlerin kullanımını durdurmaları ve sistemden kaldırmaları gerekecektir. Hükümet, bu önlemleri Kanada'nın telekomünikasyon ağlarının güvenliği için uygulamaktadır." dedi. 

Champagne, Kanadalıların güvenliğini ve telekomünikasyon altyapısını korumak için gerekli tüm önlemleri alacaklarını kaydetti.

Altını olanların aklı başından uçacak! Bunu duyan kalpten gidebilir! 
Uçaklardaki telefon yasağı nostalji oluyor!
WhatsApp kullananlar dikkat! Bütün bilgileriniz tehlikede! Acele edin hemen bakın!

Geri Dön