17 / 05 / 2024

ABD'de enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesinde!

ABD'de enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayıs ayında yüzde 0,1 ile yüzde 0,2'lik beklentinin altında arttı. Yıllık TÜFE İSE yüzde 4'le iki yılın en düşüğüne geriledi.



Tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 4,9 olmuştu

Geçtiğimiz ay açıklanan rakamlara göre, ABD'de tüketici fiyatlarında yıllık bazda 2022 yılı Haziran ayından itibaren düşüşünü üst üste 10'uncu aya taşınmıştı. Paylaşılan detaylar göre, yıllık fiyat artış hızı son 2 senenin en düşük seviyelerine gerilemişti. Böylelikle de tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 4,9 olmuştu.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın geçtiğimiz ay yaptığı açıklamaya göre, mart ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstermişti. Ayrıca piyasa beklentisi de fiyatlarda yüzde 0,4 artış olması yönündeydi.  Ayrıca paylaşılan detaylara göre, çekirdek olarak kabul edilen gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4, yıllık yüzde 5,5 artış gösterdi. Analistlerin beklentisi yüzde 0,4 ve yüzde 5,5 artış olacağı şeklindeydi.

ABD de enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Amerikalıların serveti 2023'ün ilk çeyreğinde 148,8 trilyon dolara ulaşmıştı

Geçtiğimiz günlerde açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de hane halkının net serveti, bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 2 arttı ve 148,8 trilyon dolara yükselmişti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde hisse senetlerinin değeri 2,4 trilyon dolar artarken, gayrimenkulün değeri 600 milyar dolar azaldı.

Piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Kripto para piyasalarında ‘SEC’ şoku devam ediyor! Kripto borsasında bu hafta neler olacak?

Amerikalıların serveti 2023'ün ilk çeyreğinde 148,8 trilyon dolara ulaştı!


Geri Dön