03 / 05 / 2024

ABD'de mortgage faiz oranı yüzde 21 yılın zirvesinde!

ABD'de mortgage faiz oranı yüzde 21 yılın zirvesinde!

Aktarılan detaylara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,16 ile 2001 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.



KONUT FİYATLARI AĞUSTOS'TA SERT DÜŞTÜ

S-P CoreLogic Case-Shiller, merakla beklenen ağustos ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı. Buna göre, ülkede ulusal konut fiyat endeksi, Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13 artış gösterdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, konut fiyatlarındaki artışın önceki aylara kıyasla yavaşlamaya devam ettiğine işaret eden endeks, temmuzda yıllık bazda yüzde 15,6'lık artış göstermişti.

ABD de mortgage faiz oranı yüzde 21 yılın zirvesinde!

Açıklamada görüşleri yer alan S-P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, konut fiyatlarındaki sert yavaşlamanın ağustosta da sürdüğünü kaydetti.

S-P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, Temmuz ayında yüzde 15,6'lık artış gösteren ulusal konut fiyat endeksinin Ağustos ayında yüzde 13 arttığına değinerel, bu iki aylık değişim oranı arasındaki 2,6 puanlık farkın endeks tarihindeki en büyük yavaşlama olduğunu da belirtti.

ABD'de konut fiyatları sert zemine çakıldı!

ABD'de imalat sanayi PMI 28 ayın en dibinde!

ABD'nin bütçe açığı 1.4 trilyon dolar!


Geri Dön