10 / 05 / 2024

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.



İşte söz konusu vergi teşviki ile ilgili ABD Enerji Bakanlığına bağlı "fueleconomygov" sitesinde yer alan son dakika detayları...  

ABD Enerji Bakanlığına bağlı "fueleconomygov" sitesinde yer alan detaylara göre, tüm Tesla Model 3 araçlar, elektrikli, plug-in hibrit ve yakıt hücreli elektrikli araçlara sağlanmış olan 7 bin 500 dolarlık vergi teşvikinden yararlanmaya hak kazandı.

Böylelikle, ABD'de vergi indiriminden tam olarak yararlanan elektrikli araç modellerinin toplam sayısı 22'ye yükseldi.

Paylaşılan detaylara göre, daha önce Model 3'ün sadece performans versiyonu 7 bin 500 dolarlık vergi indiriminden faydalanabiliyordu.

ABD de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Verilen bilgliere göre, Model 3'ün standart menzilli arkadan çekişli modeli ile uzun menzilli modeli de ABD Hazine Bakanlığının Nisan'da yürürlüğe giren yeni batarya tedariki kurallarının ardından 3 bin 750 dolarlık vergi teşvikinden faydalanmaya hak kazanmıştı.

ABD basınındaki haberlerde, 40 bin 240 dolardan başlayan bir Tesla Model 3'ün fiyatının, gelir ve diğer yükümlülüklere bağlı şekilde 7 bin 500 dolarlık federal vergi indirimi ile California'daki 7 bin 500 dolarlık vergi indiriminin de uygulanmasıyla birlikte 25 bin 240 dolara kadar inebileceği ve fiyatı 26 bin 320 dolardan başlayan Toyota Camry'den daha uygun hale gelebileceği belirtildi.

Yine verilen detaylara göre, ABD tarihinin "en büyük iklim paketi" olarak da görülen Enflasyonu Düşürme Yasası, ABD Başkanı Joe Biden tarafından geçen sene ağustos ayında onaylanmıştı.

Yasa kapsamında, Kuzey Amerika'da üretilmiş olan bataryaların kullanıldığı ve bu bölgedeki madenlerden çıkan mineralleri içeren elektrikli araçlara 7 bin 500 dolara kadar vergi indirimi sağlanması da öngörülmüştü.
 

Sıfır araba almak isteyenler dikkat! Tesla, Toyota ve Opel'e Haziran'da yüksek zam! 

Dev ortaklık meyve vermeye başladı! Ford ve Tesla hisseleri % 7'nin üzerine çıktı

Bozuk Tesla Roadster'lar 1 milyon dolara satılıyor


Geri Dön