16 / 05 / 2024

ABD’deki banka iflasları Avrupa’yı strese sokarken gözler Alman bankasına çevrildi

 ABD’deki banka iflasları Avrupa’yı strese sokarken gözler Alman bankasına çevrildi

Geçen hafta ABD ve İsviçre’de yaşanan banka iflasları finans dünyasında endişe yaratırken, haftanın son işlem gününde ise Alman Deutsche Bank ile ilgili olumsuz gelişmeler öne çıktı.



AB ÜYESİ ÜLKELER KRİZ ZİRVESİNDE

Avrupa Birliği‘ne üye 27 ülkenin liderlerinin katıldığı AB Liderler Zirvesi’nin ikinci oturumu Brüksel’de yapıldı. Liderler bu toplantıda banka iflasları ve İsviçre'deki bankacılık krizinin birliğe muhtemel etkileri konusunda görüş alışverişinde bulunacak. AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in başlanlığını yaptığı Euro Zirvesi oturumuna, Avrupa Merkez Banjası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve Euru Grubu Başkanı Paschal Donohoe de katıldı. Bu toplantıda konuşan Donohoe, sektörde yaşanan krizin AB bankalarına sıçramasını beklemediklerini ifade ederek, “Çünkü bizim güçlü bir alt yapımız var” ifadesini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön