21 / 05 / 2024

Acil nakde ihtiyacı olanlara kötü haber! Kredi faizleri ana paranın tamamını geçebiliyor

Acil nakde ihtiyacı olanlara kötü haber! Kredi faizleri ana paranın tamamını geçebiliyor

Düşük faizli kredi bulmak neredeyse imkansız hale geldi. İhtiyaç kredisi faizleri Mayıs ayında adeta şahlanırken, sadece bir ayda 12 puanlık artış kaydeden kredi faizleri yıllık yüzde 60’a dayandı. Seçim sonrası ise oranların daha da artacağı tahmin ediliyor...



KAMU BANKALARINDA FAİZLER YARI YARIYA DAHA DÜŞÜK ANCAK…
Kamu mevduat bankalarında ise ihtiyaç kredi faizleri daha düşük oranlarda bulunuyor. Bir kamu bankacılık kaynağı genellikle 70 bin lira altında kredi kullandırımı yaptıklarına dikkat çekerken faiz oranının ise yüzde 2’nin altında bulunduğuna işaret etti. Bazı kamu mevduat bankalarında ise müşterilere tanımlanan ihtiyaç kredi limitleri düşürüldü. Kamu mevduat bankalarında aylık yüzde 1,69-1,94 oranları yıllık basit faizde ise yüzde 20,28-23,28 arasında ihtiyaç kredisi kullandırımı yapılıyor. Kamu mevduat bankaları 10 Mart sonrasında 70 bin TL altındaki büyüklükteki ihtiyaç kredi faizlerinde bir değişim yapmadı. Kamu mevduat bankası sektörü kaynakları özellikle seçim öncesinde faiz oranlarında bir yükseliş yaşanmasını beklemediğini vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön