06 / 05 / 2024

Adıyaman'daki hasarlı camiler tekrar inşa edilecek!

Adıyaman'daki hasarlı camiler tekrar inşa edilecek!

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bir yıl arayla meydana gelen iki depremde zarar gören 5 cami yıkılarak, vatandaşların yapacakları yardımlarla tekrar yapılacak.



Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bir yıl arayla meydana gelen iki depremde zarar gören 5 caminin yıkılarak, vatandaşların yardımıyla yeniden inşa edilmesi amaçlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilçede son bir yılda meydana gelen 5,4 ve 5,1 büyüklüğündeki depremler sebebiyle Ulu, Hacı Ömer, Fatih, Yavuz Selim ve Örentaş camileri kullanılamaz hale geldi.

Vatandaşlar, ibadetlerini AFAD tarafından kurulan prefabrik ve çadır camilerde yapıyor.

Depremlerde hasar gören camilerin yıkılarak vatandaşların ve Türkiye Diyanet Vakfının sağlayacağı katkılarla yeniden yapılması planlanıyor.

İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Samsat'ta bulunan 5 camiden 2'sinin geçen yıl mart ayında, 3'ünün ise 24 Nisan'da meydana gelen son depremde hasar gördüğünü  söyledi.

Camilerden 4'nün ağır hasarlı olduğunu söyleyen Doğru, "Depremde evlerin yanı sıra camilerimiz de büyük hasar gördü. İnsanlar nezdinde camiler, Allah'ın evidir. Bu yüzden insanlarımız büyük üzüntü yaşıyor. Depremin ilk olduğu andan itibaren vatandaşların ibadet ihtiyaçlarını giderme adına tedbirlerimizi aldık. AFAD tarafından kurulan çadırlarda vatandaşlarımız ibadetlerini yapıyor." dedi.

Doğru, hasar gören camilerin yıkılarak yeniden inşa edileceğini söyleyerek, şu şekilde konuştu:

"Müftülüğümüzün ve Türkiye Diyanet Vakfının sağlayacağı katkılarla beraber, çevre illerden toplayacağımız yardımlarla camilerimizi tekrar yapacağız. İlk depremden itibaren bizler yardım taleplerinde bulunduk. Bazı camilerimiz yardım topladı, bazıları ise devam ediyor. Camiler, ülkemizde çoğunlukla vatandaşlarımızın katkılarıyla yapılıyor. Biz de bunu yapılacak yardımlarla sağlayacağız."  


Geri Dön