29 / 05 / 2024

AFAD acı bilançoyu açıkladı! 

AFAD acı bilançoyu açıkladı! 

Türkiye'nin 10 kentinde büyük yıkıma neden olan ve büyük can kaybına sebep olan depremde ölü sayısı her geçen gün artıyor. AFAD depremin 21. gününde acı bilançoyu açıkladı.



AFAD, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da acil durum yardımı sağlayan bir kurumdur. AFAD, dünyanın birçok ülkesinde meydana gelen afetlerde, Türkiye'nin insanı yardım çalışmalarına destek sağlar ve yurt dışında insani yardım faaliyetleri yürütür.

Deprem, yer kabuğundaki hareketlerin sonucu olarak ortaya çıkan bir doğal afettir. Yer kabuğu, hareket halindeki büyük parçaların yüzlerce yıl boyunca süren sürtünmeleri sonucu enerji birikimi oluşur. Bu enerjinin bir kısmı aniden serbest bırakıldığında, yer kabuğu sarsılır ve deprem meydana gelir.

AFAD acı bilançoyu açıkladı! 

Depremler, dünya genelinde her yıl binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve milyarlarca dolarlık maddi zarara neden olmaktadır. Deprem, büyüklüğüne ve yerin derinliğine bağlı olarak farklı şekillerde hissedilebilir. Küçük depremler genellikle hissedilmezken, büyük depremler binaları yıkabilir ve büyük tsunamiler oluşturabilir.

Piyasalar bu haberle sarsılacak? Altın fiyatları 1000 TL'nin altına düşer mi? 

Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu?

Ev hanımlarına müjdeli haber geldi! 2000 TL sahibi olabilirsiniz


Geri Dön