11 / 05 / 2024

Aidatlar cep yakıyor! Ev sahipleri ve kiracılara uzmanlardan önemli uyarılar!

Aidatlar cep yakıyor! Ev sahipleri ve kiracılara uzmanlardan önemli uyarılar!

Günümüzde hem konut satın almak hem de kiralamak ayrı bir sıkıntı. Çünkü hem satılık hem kiralık ev fiyatları el yakıyor. İşin kötüsü ilçeden ilçeye değişmekle birlikte aidatlar da giderek yükseliyor. Uzmanlar hem ev sahiplerini hem kiracıları yüksek aidatlara karşı uyarıyor.



ÖNEMLİ UYARILAR

Serkan Bal, Hürriyet Gazetesi’nde yer alan haberde ev alırken veya kiralarkan satış ve kira bedelinin yanı sıra vatandaşların mutlaka aidatı da sorgulamasını önerdi. Beklentinin üzerinde bir aidat rakamının alım veya kiralama kararını etkileyeceğini savunan Bal, şu uyarılarda bulundu:

“Yönetim planlarını mutlaka okuyun. Aidatların nasıl toplandığını ve aidat rakamını mutlaka öğrenin. Henüz yeni başlayan bir projeden ev satın alacak iseniz bu sefer ortak alanlara, peyzaja, kaç giriş kapısı olduğuna dikkat etmenizde yarar var. Çünkü bu alanların çok fazla olması aidatların yüksek olacağı anlamına gelebilir. Ev sahibiyseniz gerçekleştirilen yönetim toplantılarına, genel kurullara mutlaka iştirak edin. Böylece gider kalemlerini sorgulamanız mümkün olur. Ayrıca sözkonusu toplantılarda alınan kararlara itiraz edebilirsiniz. Eğer bir usulsüzlük varsa, genel kurula katılmayanlar toplantı tarihinden sonra 6 ay, katılanlar 1 ay içinde Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açma hakkınız bulunmakta. Usulsüzlük yapıldığını düşünmüyor, ancak artış oranına itiraz etmek istiyorsanız, bu sefer olağanüstü genel kurul talebinde bulunabilirsiniz. “


Geri Dön