18 / 07 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! Bu kişilere 2.348 TL para verilecek!

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! Bu kişilere 2.348 TL para verilecek!

2023 yılında, enflasyon farkının açıklanmasıyla birlikte vergi, maaş ve diğer ücretlerde değişiklikler oldu. Peki 65 yaş aylığı ne kadar? İşte 2023 yaşlılık maaşı ücreti...




Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak, memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrasında 65 yaş aylığındaki ödeme miktarının artırıldığını duyurdu. 65 yaş aylığı, 1.997 TL'den 2.348 TL'ye yükseltildi.

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR, KAÇ TL?

2023 yaşlılık maaşı ücreti olarak da bilinen 65 yaş aylığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ve başka bir yerden emekliliği olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen bir sosyal yardımdır. Temmuz ayından itibaren geçerli olan 2023 yaşlılık maaşı ücreti 2.348 TL olarak belirlendi.

65 YAŞ AYLIĞI ŞARTLARI NELER?

65 yaş aylığı, yaşlılık maaşı şartlarını yerine getiren vatandaşlar tarafından alınabilir. Bu şartlar şunlardır:

65 yaşını doldurmuş olmak,
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkı almamak,
Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödememek,
2022 sayılı Kanun'da belirtilen muhtaçlık sınırından az gelire sahip olmak ve bu durumun Valiliklerce veya Kaymakamlıklarca tespit edilmiş olması.

Zamlı 65 yaş aylığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Bu zamlı ödemelerin 15 Temmuz tarihinden itibaren hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı bildirildi.

YAŞLILIK MAAŞI HANGİ AYLARDA YATIYOR?

Engelli ve yaşlı maaşı/aylığı alan vatandaşlar ödemelerinin doğum yılının son rakamına göre alıyor. Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar ayın 5'inde 6 olanlar 6'sında, 2 ve 7 olanlar 7'sinde 3 ve 8 olanlar 8'inde 4 ve 9 olanlar ise 9'unda ödemelerini alıyor. Yaşlılık maaşı olarak da bilinen 65 yaş aylığı ödemeleri bir yılda Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayında olmak üzere üçer aylık dönemler halinde hesaplara yatırılmaktadır. Yaşlılık maaşı ödemeleri her ay yapılmaz.

Akaryakıtta 7 yıl sonra bir ilk! Benzin fiyatı ne kadar? Motorin litre fiyatı kaç TL? 16 Temmuz 2023 akaryakıt fiyatları
Şok dolar tahmini: 4 lira daha yükselecek!
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Geri Dön