17 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'nın haziran ayı en büyük müjdesi açıklandı!

Aile Bakanlığı'nın haziran ayı en büyük müjdesi açıklandı!

Türkiye'de enflasyonun yükselmesinin ardından fiyatları en çok artan kalem kira oldu. Vatandaşlar yüksek kiralardan şikayet ederken Aile Bakanlığı'ndan konuya ilişkin çok önemli bir müjde geldi.



Devletten vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik maddi destek ödemeleri yapılırken, bu ödemeler ihtiyaca göre değişmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da eşi vefat eden ve 18 yaş altı en az 3 çocuğu bulunan kadınlara destek ödemesi yapıyor. Bu destek programının şartları ve başvuru detayları paylaşıldı.

Bakanlığın duyurduğu bu destek programı kapsamında ev almak isteyen ya da konut yaptırmak isteyen vatandaşlara 500 bin TL’lik nakit destek sağlanacak. Eşi vefat eden kadınlara barınma konusunda destek sağlanırken, bu destek programının detayları da açıklandı.

Son dönemlerde artan konut fiyatları ve fahiş kira sorununun ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara barınma konusunda destek ödemesi yapıyor. Bu destek programı çerçevesinde eşi vefat eden kadınlara 500 bin TL’lik bir ödeme yapılıyor. Eşi vefat eden ve 18 yaş altında en az üçü çocuğu bulunan kadınların bu destek ödemesinden yararlanabileceği açıklanmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet adresinde yer alan bilgilere göre, 3294 sayılı Kanun kapsamında kadınlara yönelik ülke genelinde 2023 adet konut yapımını amaçlayan, yerel yönetimler ve hayırseverlerin işbirliği ile yapılacak bir konut destek programı olarak açıklanmıştır.


Geri Dön