17 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'nın haziran ayı en büyük müjdesi açıklandı!

Aile Bakanlığı'nın haziran ayı en büyük müjdesi açıklandı!

Türkiye'de enflasyonun yükselmesinin ardından fiyatları en çok artan kalem kira oldu. Vatandaşlar yüksek kiralardan şikayet ederken Aile Bakanlığı'ndan konuya ilişkin çok önemli bir müjde geldi.



 

Bu program kapsamında kontenjan tanımlanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının (SYDV) yer aldığı ilçelerde oturan 18 yaş üstü aile bireyinin başvuru yapması gerekmektedir. Programa başvuracak kişinin kimlik belgesi ile müracaat etmesi gerekir.  Bu destek programı kapsamında şartları sağlayan kişilere hane başına 500 bin TL destek ödemesi yapılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı bu destek programına göre, ödemeler ev alımlarında tek seferde yapılırken, ev yapımlarında da üç dilim halinde yapılacağı belirtilmiştir. Bu destek programından faydalanmak isteyen kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) kimlik belgesi ile başvuru yapması gerekir. Eşit vefat etmiş kadınlara yönelik açıklanan bu destek programı ile ilgili detaylı bilgiler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet adresini ziyaret edebilirsiniz.


Geri Dön