05 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'nın vereceği parayı alın! Ama kesinlikle bu parayı da alın! Karı koca dikkat

Aile Bakanlığı'nın vereceği parayı alın! Ama kesinlikle bu parayı da alın! Karı koca dikkat

Aile Bakanlığı tarafından ödenen paralar vatandaşlara büyük rahatlama sağlıyor. Ancak bunun yanı sıra çalışanlara yönelik doğal gaz yardımı da gerçekleştirilecek. Çalışanların bu yardımdan da faydalanmasının yararlı olabileceği ifade edildi.



İşveren tarafından çalışana ödenecek parayla ilgili detaylar da az çok belli oldu. Hükümet tarafından yapılan çalışma ile birlikte işverenin de bir nebze olsun rahatlaması sağlanacak. 

Bu durumda işveren tarafından çalışana sosyal yardım dahil 11 bin liralık ücretine ilave olarak yapılan 1000 lira tutarındaki ödemenin tamamı istisna kapsamında olacak. İşverenin ilave bir ödeme yapmadan çalışana yaptığı sosyal yardım ödemesi için, elektrik, doğalgaz giderlerine karşılık olarak yapıldığını ileri sürerek bu tutarın Gelir Vergisi’nden istisna edilmesi mümkün olmayacak.

İşveren eğer öteden beri çalışana elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık ücretine ilave olarak bir ödeme yapıyorsa, bu ödeme de ücret bordrosunda yakıt, ısınma yardımı olarak gösteriliyorsa 1000 lirayı aşmamak şartıyla istisnadan yararlanılabilecek.


Geri Dön