28 / 05 / 2024

Ailelere Aile Bakanlığı'ndan yeni maaş müjdesi. Alanlar bayramı erken edecek

Ailelere Aile Bakanlığı'ndan yeni maaş müjdesi. Alanlar bayramı erken edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumda gelir seviyesi düşük vatandaşların günlük hayattan geri kalmaması adına sürdürdüğü çalışmalara tam gaz devam ediyor. Bakanlıktan son olarak "vatandaşlık maaşı" projesi hakkında müjdeli haberler geldi. Detaylar haberimizde...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın vatandaşlık maaşı müjdesinden sonra bu ödemeden yararlanmak isteyen kişiler de merak ettikleri sorulara cevap aramaya başladı. Yapılacak olan bu uygulamayla birlikte ailelere ekonomik olarak destek sağlamak amaçlanmaktadır.

Bakan Derya Yanık son açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Türkiye Aile Destek Koruma Programı geçmişteki sosyal yardımdan mantığından sosyal yardım işleyişinden daha farklı. Biz sadece yoksulluk sınırını temel almadık. Sosyal refahın paylaşılmasını temel aldık. Vatandaşlık maaşı özelinde bütünleyici sosyal yardımları önemsiyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri sağlarken, Bakan Derya Yanık’ın son açıklamasına göre ilerleyen süreçlerde vatandaşlık maaşı uygulamasının hayata geçirilmesi için çalışıldığına işaret etti.

Aileler için sağlanacak olan vatandaşlık maaşının ne kadar olacağı hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak iddialara göre, 3 bin civarında bir rakamın verileceği iddia ediliyor. Vatandaşlık maaşından kimlerin yararlanabileceği ve ödeme miktarının tam olarak ne kadar olacağı hakkında resmi bir açıklama geldiği vakit haberimizde yer alacaktır.


Geri Dön