21 / 05 / 2024

Akaryakıta gelen zamların araç kullanımını nasıl etkilediği araştırıldı… Sonuçlar çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı!

Akaryakıta gelen zamların araç kullanımını nasıl etkilediği araştırıldı… Sonuçlar çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı!

Araştırma şirketi Ipsos, araç sahiplerinin geçmişe göre bugünkü kullanma durumları, araçları ile alışverişe, işe gitme ya da hafta sonu gezmeye gitme davranışlarını mercek altına aldı. İşte araştırmanın detayları…



ARACINI HER ZAMANKİ GİBİ KULLANANLAR YÜZDE 8

Akaryakıta gelen zamlarla beraber araç sahiplerinin, otomobillerini daha az kullanma eğiliminde olduğu gözleniyor. Bugün araç sahiplerinin yüzde 91’i aracını daha az kullandığını belirtirken, her zamanki gibi kullanmaya devam ettiğini söyleyenlerin oranı ise sadece yüzde 8’de kaldı. Araç sahiplerinin yüzde 87’si daha önce istediği zaman aracını kullandığını fakat şimdi gerekli olmadıkça kullanmamaya çalıştığını belirtiyor. Aracıyla artık hafta sonu gezmeye gitmediğini söyleyen araç sahiplerinin oranı yüzde 76, alışverişe aracıyla gitmeyenlerin oranı ise yüzde 69 oldu.

Akaryakıta gelen zamların araç kullanımını nasıl etkilediği araştırıldı… Sonuçlar çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı!

ÇALIŞANLAR ARAÇLARI YERİNE TOPLU TAŞIMAYA YÖNELDİ

Dünya’da yer alan habere göre, araç sahibi olan çalışanların yüzde 71’i kendi aracıyla işe gitmektense toplu taşımayı tercih etmeye başladı. Bir diğer tasarruf yöntemi olarak da yakın çevrede oturan arkadaşlarıyla birlikte aracıyla işe gitmek ve masrafları paylaşma yöntemi tercih ediliyor. Araç sahipleri, aracını daha az kullanmanın yanında akaryakıt alımında da daha dikkatli davranıyor. Her 100 araç sahibinden 9’u, eskiden aldığına göre daha az miktarda benzin alıyor. Araç sahiplerinin yüzde 51’i daha önce aracının deposunu tam doldururken bugün gerektiği kadar aldığını, yüzde 39’u hiçbir zaman deposunu tam doldurmadığını fakat şimdi eskisine göre daha az akaryakıt aldığını söylüyor.

Araç sahiplerinin yüzde 60’ı aracını satmayı düşünmezken, yüzde 12’si aracını satıp yerine yenisini almayı istiyor. Diğer taraftan araç sahiplerinin yüzde 28’i araçlarını satıp yerine de yenisini almamayı düşünüyor.

2022  Marmaray  ücretleri ne kadar? 2022 Marmaray tarifesi!

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan köprü bayramda dahi zarar etti! Geçmeyen araçlar için Hazine kasasından kaç TL çıktı?

Motorinde indirim haberinin hemen ardından bir zam haberi daha! Motorine ne zaman zam yapılacak?


Geri Dön