29 / 04 / 2024

Akmeşe Barajı için çalışmalar başladı!

Akmeşe Barajı için çalışmalar başladı!

DSİ, 67 yerleşim alanı, 1748 hektar alanının sulama ihtiyacını karşılayacak Akmeşe barajı için start verdi, barajın avam projelerinin yapılması için Büyükşehir Meclisi bu ay baraj sınırlarının imar planına işlenmesi için karar alacak.



DSİ, cezaevi, 67 yerleşim alanı ve 1.748 hektar alanının sulama ihtiyacını karşılayacak Akmeşe Barajı için start verdi 


SULAMA BARAJI 


Akçeşme'de yaptırılması planlanan sulama barajı, İSU'nun girişimleriyle hem sulama hem de içme suyu barajı olarak inşa edilecek. 7 milyon 188 bin metreküp içme suyu 3 milyon 100 bin metreküp sulama suyu kapasiteli barajın projelendirme çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi perşembe günü meclis kararıyla barajın sınırlarının nazım imar planına uygulanması sağlanacak. 


CEZAEVİNE SU 


Akmeşe'de yapüacak baraj ile Kartepe Eşme'den Uzuntarla'ya İzmit Köyleri, Kandıra'nm Adapazarı'na yakın köylerine kadar temiz içme suyu verilecek. Ayrıca Kandıra Cezaevi'ne temiz içme suyu ihtiyacı da Akmeşe Baraj ı'ndan sağlanacak. Yapılacak baraj ile birlikte toplam 67 yerleşim merkezinin içme suyu ihtiyacı karşüanacak.


DSİ, 67 yerleşim alanı, 1748 hektar alanının sulama ihtiyacını karşılayacak Akmeşe barajı için start verdi, barajın avam projelerinin yapılması için Büyükşehir Meclisi bu ay baraj sınırlarının imar planına işlenmesi için karar alacak 


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Akmeşe'de yaptırılması planlanan sulama barajı İSU'nun girişimleriyle hem suluma hem de içme suyu barajı olarak inşa edilecek. 7 milyon 188 bin metreküp içme suyu 3 milyon 100 bin metreküp sulama suyu kapasiteli barajın projelendirme çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi Perşembe günü meclis karar barajının sınırlarının nazım imar planına uygulanması sağlanacak. Kararın alınmasının ardından DSİ Avam proje çalışmalarını başlatacak. Akmeşe barajı 67 yerleşim yerine ve Kandıra F Tipi Cezaevi'ne su verecek. 


17 MİLYON METREKÜP 


DSİ tarafından Akmeşe'de yapılacak olan Akmeşe Baraj mm yağış alanı 37 kilometre kare, yıllık depolama alanı ise 17,4 metreküp. Barajın gölalanı 1102 kilometre kare, içme suyu kapasitesi 7 milyon 188 bin metreküp, sulama suyu kapasitesi 3 milyon metreküp. Barajdan almacak su ile 1748 hektar alanın sulama ihtiyacı karşılanabilecek. Baraj inşaat kapsamında bu alma yapısı, pompa istasyonu, ara pompa istasyonu, 19 bin 700 kilometre pompa hattı, Avlu Burun Arıtma tesisine giriş hattı yapılacak. 


67 YERLEŞİM ALANI 


Akmeşe'de yapılacak baraj ile Kartepe Eşme'den Uzuntarla'ya İzmit Köyleri, Kandıra'nm Adapazarı yakın köylerine kadar temiz içme suyu verilecek. 


Ayrıca Kandıra Cezaevi'ne temiz içme suyu ihtiyacı da Akmeşe barajmdan sağlanacak. Yapılacak baraj ile birlikte toplam 67 yerleşim merkezinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak. 


Demokrat Kocaeli


Geri Dön