09 / 05 / 2024

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...



Almanya'nın Köln kentinde mali müşavirlik yapan Süleyman Çelik, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve Almanya'da emlak sahibi olmalarına rağmen beyanname vermeyenlerin yüksek para cezalarıyla karşılaşabileceklerine dikkat çekti. 

"Almanya'da 2. Dünya Savaşı'ndan sonra ilk defa emlak sahibi olan vatandaşlara emlak vergisi beyannamesi verme zorunluluğu doğdu. 31 Ekim 2022'ye kadar bu beyannamenin verilmesi şart koşuldu" ifadelerini kullanan Süleyman Çelik, "Aksi halde bu beyannameyi vermeyenler hakkında 25 bin avroya kadar para cezası vuku bulacak" dedi ve bu cezanın engellenmesi için 31 Ekim tarihine kadar emlak vergisi beyannamesinin verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Almanya da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Söz konusu beyannamenin internetten indirilebilen uygulamalar aracılığıyla doldurulabildiğini dile getiren Çelik, sade bir vatandaşın bunu yapmasının zor olduğuna, uzman kişilerden yardım alınması gerektiğine dikkat çekti. "Bunu mali müşavirlere giderek yaptırabilecekleri gibi internette dolaşan uygulamalardan ya da maliyede bulunan hazır formları alarak yapabilirler" diyen Çelik, söz konusu emlak vergisi beyannamesinin detaylarını açıkladı.

Süleyman Çelik, söz konusu emlak beyannamesinin basit bir beyanname şeklinde anlaşılmaması gerektiğine, bir gelir beyannamesi kadar karışık olduğuna vurgu yaptı. "Çünkü her evde ve dairede farklılıklar var. Örneğin, bir ev birden fazla parsele basabiliyor, o yüzden uzman kişi tarafından yapılması şarttır. Ayrıca, içinde bulunan birtakım değerler ne kadar emlak vergisi vereceklerini belirlediği için o değerlerin doğru yazılması gerekmektedir" ifadelerini kullanan Çelik, 31 Ekim tarihine kadar bu beyannameyi vermeyenlere uyarı geleceğini, bu uyarının dikkate alınmaması halinde 25 bin avroya kadar cezaya çarptırılabileceğini ifade etti. 

Almanya da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

"Yaşlı kişiler internet kullanamadıkları için bunlar için de maliyelerde kağıt formlar alınarak doldurularak verilebilir" diyen Çelik, tapu çıktısı ya da satış senedi ile maliyelerden gelen mektup evraklarının gerektiğine dikkat çekti. Çelik, gerekli evraklarla ilgili "Mektuplar bulunamıyorsa belediyelerden yılda bir kez gönderilen emlak vergisi bildirileri de olur. Ayrıca, binanın ya da dairenin yapıldığı tarih önemlidir, onu bilsinler, ayrıca kullandıkları evin ya da dairenin metrekaresini bilmeleri gerekiyor" açıklamasında bulundu ve metrekare hesabında bazı alanların tam sayılmayacağına, örneğin; çatı altlarının 2 metreye kadar dahil edilmeyeceğine, balkonların da dahil edilmeyeceğine dikkat çekti. 

Kartal'da 165 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul'da konut imarlı arsa fırsatı!

TOKİ'den flaş açıklama! Başvuru yapacaklar bu detaya dikkat

No 27 Residence ve Stüdyo House geliyor! Özyurtlar Holding'ten İstanbul'a 2 yeni proje! 


Geri Dön