03 / 05 / 2024

Altın 1,650 doların gerisinde kalırken bakır için kritik gün kapıya dayandı

Altın 1,650 doların gerisinde kalırken bakır için kritik gün kapıya dayandı

17 Ekim 2022 Pazartesi günü altın fiyatları yükselişe geçti  fakat piyasalar Fed’in daha fazla faiz artırımına gitmesinden endişelenirken bakır piyasaları, bu hafta açıklayacağı üç aylık üretim rakamlarını bekliyor.



SPORT ALTIN DEĞER KAZANDI

Spot altın yüzde 0,1 artarak 1.646,02 dolara yükselirken altın vadeli işlemleri yüzde 0,2 artışla 1.651,35 dolar oldu.

Her iki enstrüman da bir önceki hafta yüzde 3'ten fazla değer kaybetti.

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olan altın, geçen ay ulaştığı 20 yılın zirvesine yakın kalan güçlü doların baskısı altında kalmaya devam etti.

Altın 1,650 doların gerisinde kalırken bakır için kritik gün kapıya dayandı

ABD’nin Hazine tahvili getirileri de 2008 krizinden bu yana en yüksek seviyelerinde işlem gördü.

Artan faiz oranları, bu yıl altın fiyatlarını olumsuz etkilerken  borç verme oranları ile birlikte altın tutmanın fırsat maliyetinin de artmasıyla dolara fayda sağladı. Bu yöntem, giderek kötüleşen küresel ekonomik görünüme rağmen sarı metalin güvenli liman cazibesini de büyük ölçüde ortadan kaldırmış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön