03 / 05 / 2024

Altın 1,650 doların gerisinde kalırken bakır için kritik gün kapıya dayandı

Altın 1,650 doların gerisinde kalırken bakır için kritik gün kapıya dayandı

17 Ekim 2022 Pazartesi günü altın fiyatları yükselişe geçti  fakat piyasalar Fed’in daha fazla faiz artırımına gitmesinden endişelenirken bakır piyasaları, bu hafta açıklayacağı üç aylık üretim rakamlarını bekliyor.



BAKIR FİYATLARI YÜKSELDİ

Endüstriyel metaller arasında yer alan bakır fiyatları Pazartesi günü yükseldi ancak dünya genelinde yavaşlayan ekonomik faaliyetler nedeni ile iki yılın en düşük seviyelerine yakın kaldı.

Bakır vadeli işlemleri yüzde 0,5 artışla 3,4220 dolara yükseldi. Kırmızı metal geçen hafta, dolarda ufak bir gerilemenin ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle arzın sıkılaştığına dair işaretlerin yardımıyla yüzde 1 yükselişe geçmişti.

Altın 1,650 doların gerisinde kalırken bakır için kritik gün kapıya dayandı

Ancak endüstriyel metallerin çoğu önümüzdeki aylarda yeni olumsuzluklarla karşı karşıya kalması mümkün. Dünyanın en büyük metal ithalatçısı olan Çin'in, Pazar günkü Çin Komünist Partisi'nin 20. Ulusal Kongresi sırasında Başkan Xi Jinping, ekonomiye zarar veren “COVID-19’a karşı sıfır tolerans” politikasını esnetme planı olmadığının sinyalini verdi.

Bu politika, ülke ekonomisinde ekonomik faaliyetlerin bu yıl durmasına yol açarak emtia ithalatına olan iştahı ciddi ölçüde azalmasına neden oldu.

Bu hafta bakırın arz tarafına yönelik daha fazla ipucu için büyük madenciler BHP Group (NYSE:BHP) ve Rio Tinto'nun (NYSE:RIO) üçüncü çeyrek üretim raporlarına bakılacak. Birkaç Rus üreticinin ihracatının, ABD yaptırımları ile engellendiği göz önüne alındığında fiyatlar arz eksikliği ihtimalinden faydalanabilir.

Altın fena çakıldı! 1 gram bile altını olan çabuk baksın! Gözlerinize inanamayacaksınız! 17 Ekim 2022 altın fiyatları

Altını ya da TL'yi bir kenara bırakın! O para biriminde 1 TL'nin bile varsa hemen çekin, herkesi batırdı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön