09 / 05 / 2024

Altın fiyatları karmaşık! Kuyumculara yoğun ilgi: Gram ve çeyrek altında hızlı değişim!

Altın fiyatları karmaşık! Kuyumculara yoğun ilgi: Gram ve çeyrek altında hızlı değişim!

Altın fiyatları dalgalanıyor, yatırımcılar endişeli. Seçim sonrası yaşanan belirsizlik ve FED'in faiz kararı altın fiyatlarını etkiliyor. Gram altın, çeyrek altın gibi birimlerdeki yükseliş zamanı belirsiz. Piyasalar seçim sonuçlarını bekliyor. Yatırımcılar dikkatli olmalı.



Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları hakkında kritik uyarılarda bulunuyor. Memiş, seçim sonrasında yeni bir trendin görüleceğini ve altının 1.910-1.980 dolar seviyelerini beklemeye devam ettiğini söylüyor. Ayrıca, gram altında sert düşüşler beklediğini ve ikinci tur seçimlerin manipülasyonlarla birlikte piyasayı etkileyeceğini ifade ediyor.

Memiş, piyasalardaki dalgalanmanın seçim sonuçlarına kadar sürebileceğini ve net bir yönün ancak seçim sonrasında ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Son bir haftadır serbest piyasada ve bankalarda ciddi dalgalanmalar yaşandığını ve belirsizlik nedeniyle piyasanın seçim sonucunu tahmin edemediğini vurguluyor.

Haftanın başında temkinli ve gergin bir bekleme sürecinin devam ettiği gözlemleniyor. Memiş, belirsizlikten kaynaklanan dalgalanmaların en az 15 gün boyunca sürebileceğini ve piyasaların oturması için bir veya iki haftaya ihtiyaç duyabileceğini ifade ediyor.

Bu nedenle, altın fiyatlarının geleceği hakkında kesin bir tahminde bulunmak zor. Yatırımcılar, piyasadaki belirsizlikler ve dalgalanmalar göz önüne alındığında dikkatli olmalı ve uzman görüşlerini takip etmeli.

 


Geri Dön