17 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında Fed etkisi! Rekor üstüne rekor!

Altın fiyatlarında Fed etkisi! Rekor üstüne rekor!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarında şahin tonunu yumuşatmasıyla pozitif bir seyir izledi. Ons altın fiyatları son 9 ayın zirvesini görürken gram altın rekor kırdı.



ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Fed’in faiz kararı öncesinde 1926 dolardan işlem gören ons altın, faiz kararı sonrasında 1957 dolara kadar yükseldi. Değerli metal, Nisan 2022’den bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından 1953 dolarda dengelendi. Ons altında prim yüzde 1’i aştı.

Ons altındaki yükseliş sonrası gram altın fiyatları arttı. 1184 TL’ye kadar çıkan gram altında tarihi zirve görüldü. Sabah saatlerinde gram altın 1181 TL’den işlem gördü. Çeyrek altın, 1960 TL’den, Cumhuriyet altını ise 7 bin 811 TL’den alıcı buldu.

YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Altın fiyatlarında Fed etkisi! Rekor üstüne rekor!

Ahlatcı Yatırım bülteninde uzmanlar konu ile ilgili yapılan analizde altındaki yükseliş trendinde devamlılık öngördüğünü belirtti. Bültende, “Fed faiz kararı beklentilere paralel gerçekleştiği için yükseliş trendinde devamlılık öngörüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca bültende, “Gram altında 1170TL seviyelerinde test edilen zirve denemelerinin ons altında 1950 dolar ve üzeri fiyatlamalar ile birlikte 1200TL zirvesine taşınabileceği kanaatindeyiz” ifadeleri yer aldı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 2 Şubat 2023 tarihinde saat 23.23'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.81 Türk Lirası, Euro 20,68 Türk Lirası, altının gramı ise bin 183 Türk Lirası değerinde.

EYT'liler bu habere dikkat: Eksik gün için sadece 3 seçenek var

Akaryakıtta fiyatlar yine değişiyor! 1 Şubat akaryakıt fiyat listesi!

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön