25 / 08 / 2024

Altın kahini İslam Memiş gram altının göreceği seviyeyi duyurdu!

Altın kahini İslam Memiş gram altının göreceği seviyeyi duyurdu!

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların merak ettiğine "Gram altın düşecek mi, yükselecek mi?" sorusuna yanıt verdi.



Gram altın TL fiyatında 950 - 1000 lira aralığını takip etmeye devam ediyorum. Büyük ihtimalle 950 lira seviyesinin altı ekranlarda görülecek olsa da makas aralığından dolayı 950 lira seviyesinin altında alım yapma ihtimali her geçen gün azalmaya devam ediyor. Dolar endeksi 108 dolar seviyesine çıktı, euro dolar paritesi 1 seviyesine kadar indi, içeride doların baskılandığını gözlemliyoruz. 17.40 lira seviyesinin altına baskılanmalar devam ediyoruz, hal böyle olunca da gram altın TL fiyatı dengelenme çabasında ama kişisel kanaatim gram altın fiyatının 950 lira seviyesinin altına düşüş ihtimalini çok zayıf gördüğümü söyleyebilirim. 950 lira 1000 lira aralığı kademeli alım olarak değerlendirilebilir. Biraz daha orta vadeye baktığımızda 1200 lira yıl sonunda 1450 lira seviyesine dair beklentimde bir değişiklik yok.

Altın kahini İslam Memiş gram altının göreceği seviyeyi duyurdu!

Gümüşün ons fiyatı 19 dolar seviyesinde, 18 dolar seviyesi destek 21 dolar seviyesi direnç konumunda. Gümüş de aynı altın gibi baskılanmaya devam ediyor. Özellikle gümüşün altına kıyasla daha ucuz daha alınabilir bir seviyede olduğunu düşünüyorum.

Gümüşün gram fiyatı 10,65 lira seviyesinde, dolar kurundan destek görmeye devam ediyoru. Kısa vadede 10.50 ile 11.50 arasını takip ediyorum. Orta ve uzun vadede ise aynı altın gibi yukarı yönlü hareketlerin olma ihtimali çok yüksek. Düşüşlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum. Tabii ki jeopolitik riskler, enflasyon, resesyon devam ediyor. Özellikle toplumsal ayaklanmalarda risklerin yeniden arttığını görüyoruz. Şu anda altın ve gümüşün çok sevdiği ortamlardan geçtiğini ve bilerek ve isteyerek baskılandığını ve bu seviyedeki geri çekilmelerin orta ve uzun vadede fırsat yarattığını belirtmek isterim.

Editörün Notu: Bu haber 19 Temmuz 2022, saat 22.04'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 55 kuruş, euro 17 lira 66 kuruş, altının gramı ise 966 lira 23 kuruş değerindedir.

Altının ustası İslam Memiş gram altının göreceği seviyeyi açıkladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu 'sakın inanmayın' dedi, dolara yatırım yapacakları uyardı!

Yatırımcılar dikkat! İşte dolar kahini Selçuk Geçer'in yeni tahmini!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön