15 / 05 / 2024

Altın yatırımcıları dikkat! Hatice Kolçak uyardı: 400 lira birden artacak

Altın yatırımcıları dikkat! Hatice Kolçak uyardı: 400 lira birden artacak

Altın fiyatlarına ilişkin öngörüleri ile gündeme yön veren ekonomist Hatice Kolçak, altın yatırımcılarını uyardı. İşte Hatice Kolçak'ın altın yorumu...



Aydınlık Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, altındaki artış ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz yükselişinin devam ettireceği beklentisiyle devam ediyor. Spot altın cuma günü yüzde 0,1 artışla 1912,75 dolar/ ons düzeyini gördü.

Ancak haftanın tamamı için yüzde 0,3 geriledi. ABD’deki altın vadelileri de cuma günü yüzde 0,2 artışla 1918,60 doları gördü. Bu kapsamda altının ons fiyatı geçen sene sonundan bu yana dolar bazlı yüzde 6.16 oranında değerlendi. 

Altın yatırımcıları dikkat! Hatice Kolçak uyardı: 400 lira birden artacak

Akit Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, kişisel Youtube kanalından gram altın fiyatlarına dair değerlendirmeler yapan Hatice Kolçak, gram altında 400 TL'lik bir artış beklediğini kaydetti.

Hatice Kolçak yaptığı açıklamada, "Ons altının ilk gideceği yer 1935'tir ama nefes alacağı seviyeler 1950'lerdir. Bireysel yatırımcı için bu rakam alım fırsatı veriyor. Bu kadar zamların ardından yapacağımız en önemli olay, düşüşlerde alıp, biriktirmektir. Eylül ve Ekim'den sonra yükselme bekliyorum. Gram altında ise 1800-2000 lira arasında bir beklenti içerisindeyim" dedi.

Peki altın fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte detaylar....


Geri Dön