19 / 05 / 2024

Altında ‘alım’ zamanı! Altın almak isteyenler acele etsin! Yılın ikinci yarısında altın yeni rekorlar kıracak!

Altında ‘alım’ zamanı! Altın almak isteyenler acele etsin! Yılın ikinci yarısında altın yeni rekorlar kıracak!

Son dönemde sert bir şekilde gerileyen altın fiyatları yeniden yönünü yukarı çevirdi. ABD ekonomisinden gelen son veriler ve ülkenin en büyük 16. Bankası olan SVB’nin batması altına olan talebi artırdı.



GRAM ALTIN 1250 LİRAYI GEÇER

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, gram altın fiyatlarının seyrinde dolar TL kurundan ziyade ons altın fiyatlarının daha belirleyici olduğuna işaret ederek Fed 'den gelen faiz mesajlarının piyasada fiyatlandığını, iç piyasada ise seçim sürecine odaklı bir seyrin olduğunu ifade etti.

Dolar TL’de görece stabil bir seyrin gözlendiğini kaydeden Yıldırımtürk, yatırımcıların dövizden ziyade altına daha çok itibar ettiğini vurgulayarak gram altın fiyatlarında önümüzdeki günlerde bin 250 lira seviyesinin geçileceğini tahmin etti.

ALTIN KRİTİK VİRAJDA BULUNUYOR

ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan, altın fiyatlarının seyri açısından ABD Tüfe verilerinin dikkatle takip edildiğini vurguladı. 14 Mart’ta ABD Tüfe verilerinin açıklanacağını kaydeden Yağbasan, şubat ayında TÜFE’nin yüzde 5,9 beklendiğini ancak son gelen verilere göre beklentiyi bir miktar aşabileceğine dikkat çekti.  Böyle bir senaryonun altın fiyatları için kısa vadede iyi olmayacağını belirten Yağbasan, yılın ikinci yarısından itibaren ise altın fiyatlarının 2 bin dolara doğru çıkabileceğini öngördü. Yağbasan, ons altında 2 bin dolar senaryosu destek bulması halinde, gram altının da bin 250 lira ile bin 300 lira bandına doğru hareketleneceğini tahmin etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön