05 / 05 / 2024

Altında sürpriz yükseliş! Gözler yine analistlere çevrildi

Altında sürpriz yükseliş! Gözler yine analistlere çevrildi

Altında düşüşün ardından bugün sınırlıda olsa sürpriz bir yükseliş yaşandı. Neler olacağını daha önceden duyuran analistler, şimdi beklemenin zamanı olduğunu söylüyor.



ENFLASYON ÇOK YÜKSEK SEYREDİYOR

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, enflasyonun çok yüksek olduğunu ve gevşeyecek gibi görünmediğini belirtti. Para politikasında hızla daha kısıtlayıcı olunması gerektiğini vurgulayan Waller, Fed'in temmuz toplantısında 75 baz puanlık faiz artışını desteklediğini, eylül toplantısında ise muhtemelen 50 baz puanlık bir artıştan yana olacağını kaydetti. Waller, Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) verilerine rağmen ekonomide resesyon yaşanacağının belli olmadığını ifade etti.

Öte yandan ABD Çalışma Bakanlığı, haziran ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. İşsizlik oranı Fed'e enflasyonla mücadelesinde agresif şahin politikalarına devam etme fırsatı sunarken, ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin oldukça üzerinde geldi. Buna göre ülkede tarım harici sektörlerde istihdam Haziran’da 372 bin kişi arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön