29 / 04 / 2024

Altında tezgah kuruldu! Bunu yapan çok ağlayacak!

Altında tezgah kuruldu! Bunu yapan çok ağlayacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak gram altın fiyatlarında da hareketli bir hafta geride kaldı. Peki Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili hangi değerlendirmeleri yaptı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...



ABD Merkez Bankası Fed’in mayıs ayı toplantı notlarının açıklanmasıyla birlikte faiz artırımlarını sürdüreceğinin işaretleri de verilmiş oldu. Avrupa Birliği Merkez Bankası’nın (ECB) yapmış olduğu açıklamalar da ABD Merkez Bankası Fed'in beklenenden önce bir para politikası sıkılaştırma politikasını hayata geçireceğini ortaya çıkardı.

Altında tezgah kuruldu! Bunu yapan çok ağlayacak!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ABD Merkez Bankası Mayıs ayı FOMC toplantı notlarından bir sonraki en az iki para politika toplantısında faizin 50’şer baz puan artırılacağı beklenmesine karşın ABD dolar endeksi iki hafta önceki son yirmi senenin zirvesinde yüzde 3 oranında değer kaybıyla işlemlerini sürdürüyor. Açıklanan reski rakamlara göre, ABD dolar endeksi 101,65 seviyesine kadar gerilerken, 10 yıllık ABD Hazine tahvil getiri oranı ise yüzde 2,74 seviyesinde oldu.

Son günlerde sık sık gündeme gelen dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak altın fiyatlarında da hareketli bir hafta geride kaldı. Peki Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili hangi değerlendirmeleri yaptı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön