29 / 04 / 2024

Altında tezgah kuruldu! Bunu yapan çok ağlayacak!

Altında tezgah kuruldu! Bunu yapan çok ağlayacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak gram altın fiyatlarında da hareketli bir hafta geride kaldı. Peki Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili hangi değerlendirmeleri yaptı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...



GRAM ALTIN ZİRVEDEN ÇEKİLDİ 

Yine açıklanan resmi verilere göre, dün 980 TL'nin üzerine çıkarak yıl zirvesini tazeleyen gram altın da dolar kurunun kapanışa doğru düşüşe geçmesiyle birlikte 965 TL'ye kadar çekildi. Günü 972 TL'den kapatan gram altın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu günde 966 TL'den değerleniyor.

Altın yatırımcıları konu ile ilgili açıklama yapan analistleri yakından takip ederken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklaması yaptı. İslam Memiş, Youtube kanalındaki videosunda yaptığı açıklamada, bu hafta piyasalardaki dalgalanmalardan dolayı panik yaparak satış yapanların yanlış karar verdiğini söyleyerek, prensipli olmadıkları için kendilerini koruyamadıklarını da sözlerine ekledi. 

Altında tezgah kuruldu! Bunu yapan çok ağlayacak!

Yaptığı açıklamada piyasalarda ciddi bir kargaşa olduğunu yurt içi piyasalarda alım satım işini bitirdiklerini söyleyen Memiş, makas aralıklarının açıldığını bildirdi. Günlük ve haftalık bazda alım satım yaptırmayacaklarını kaydeden Memiş,  bunu algılayamayanların ucuz maliyetten almış olduklarını kaptıracacaklarını dile getirerek, tezgaha maalesef düşeceklerini söyledi. Memiş yaptığı açıklamada satanın her zaman zarar edeceğini de dile getirdi.

Peki altın almalı mı yoksa altın satmalı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön