16 / 05 / 2024

Altını bozdurmalı mı? İslam Memiş uyardı, gram altının geleceği seviyeyi açıkladı

Altını bozdurmalı mı? İslam Memiş uyardı, gram altının geleceği seviyeyi açıkladı

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, açıklamalarda bulunarak altın, döviz ve kripto paralarla ilgili tahminlerini açıkladı. İşte tüm detaylar...



Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel 1.069 liraya çıkarak rekor seviyeye yükselen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,4 değer kazancıyla 1.064 liradan tamamlamış oldu.

Bir süredir Altın piyasalarında bu kadar sert bir yükseliş yaşanmamıştı. Bir süredir 1 değer artıp azalan altın, güne sert bir yükselişle start verdi. Gram altın fiyatı 1069 liraya çıkarak rekor seviyeye çıktı. bir önceki gün yüzde 0,4 değer kazancıyla kapanan piyasada güne yükselişle başlamasının ardından değer kazanıyor.

Dört gündür yükselişini sürdüren altın ons fiyatı son olarak, 0,4 artışla 1778 dolardan işlem görmesinin ardından şu sıralarda bir önceki kapanışının yüzde 0,3 altında işlem görüyor.

İslam Memiş, altın fiyatlarındaki bu yükselişin bir süre daha devam edeceğinin sinyallerini verdi. Ayrıca açıklamasında;

"Gram altın TL fiyatında 1060 ardından 1090 seviyeleri var. Devamında 1200 sonrasında 1400 seviyeleri var. Altın fiyatlarında sert yükselişlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. Yatırımcı elindeki altını bozdurmamalı. Yatırımcı, Altın almayı ihmal etmemeli, her düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Altın alımını ihmal etmemek gerekiyor. Yatırımcı için en güvenli liman altın. Gram bazında altın her yıl kazandırmaya devam ediyor. Kısa vadeli al-satlar kazandırmaz bunlardan uzak durmak gerekiyor.  Altın yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam edecek." diye belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön