07 / 07 / 2024

Altını olan 11 gün sonra bayram edecek! Altın uzmanı o tarihi duyurdu!

Altını olan 11 gün sonra bayram edecek! Altın uzmanı o tarihi duyurdu!

Gram altını olanlar 11 gün sonrasına dikkat etsin. Ünlü altın uzmanı o tarihi vererek, açıklama yaptı. İşte detaylar!



Uzmanlar FED kararının neredeyse belli olduğunu ve bunun piyasanın satın aldığını belirterek, altın piyasasının etkilenmeyeceğini düşünüyor. Uzmanlar Türkiye'de asıl önemli olan ve piyasaları etkileyecek olan olayın 11 gün sonra gerçekleşeceğini söylüyor.

ALTIN FİYATLARI VE FED KARARLARI İLE PİYASALAR NASIL ETKİLENECEK?

Altın fiyatlarında bir süredir yön arayışında olan ve yarın Fed’den gelecek mesajlar ile bir kırılma yaşanabileceği beklentileri bulunuyor. Baştürk Finansal Danışmanlık Kurucusu Rıdvan Baştürk, ise altın fiyatlarına dair yaşanması muhtemel tüm gelişmeleri ve olması beklenen senaryoları tek tek değerlendirdi.

11 GÜN SONRA GRAM ALTIN DURDURULAMAYACAK!

Ons altında meydana gelen yataylık gram altında da aynı şekilde yani yatay haraketlilik desteklenerek devam ediyor. Nisan ayı ortasından günümüze kadar gram altın neredeyse hiç hareket etmedi. Burada ons altın kadar dolar kurunun seyri de önemli bir neden olacaktır. Fakat 14 Mayıs seçimlerine kadar dolar kurunda bir hareketliğin olacağını düşünmüyorum. Bu yüzden de bu 12 günlük kısa sürede ons altının hareketi, gram altın için daha belirleyiciliğini koruyacaktır. Seçimler sonrası TL’de zayıflama beklentim olduğu var bundan dolayı da seçim sonrası süreçte gram altında yükselişlere şahit olabiliriz.

ALTIN İÇİN UZUN VADELİ TAHMİNLER BULUNUYOR!

Altın fiyatları üzerinde yaşanan gelişmeler ve olası senaryoların değerlendirilmesi, yatırımcılar için uzun vadeli tahminler yapma olanağı sağlar. Bilhassa küresel ekonomide yaşanmakta olan belirsizlikler ve jeopolitik riskler, altının güvenli liman olarak kabul edilmesine imkan vererek, altın fiyatlarının önemli ölçüde artış göstermesine sebep olabilir. Bu yüzden de, yatırımcıların gelecek dönemde altın fiyatlarındaki değişimleri önceden tahmin edebilmeleri için, dünya ekonomisi ve siyasi gelişmelere gebe olarak yaşanan değişiklikleri yakından takip etmeleri büyük önem taşıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön