02 / 05 / 2024

Altını olan gümüşe bir baksın! Gümüşü olan kazandı daha da kazanacak

Altını olan gümüşe bir baksın! Gümüşü olan kazandı daha da kazanacak

Faiz kararı gümüşe işlemedi desek yeridir. Gümüş ayakta kaldı, kazanç sağladı. Gümüş faize meydan okuyarak, 1 ayda % 1,3 kazanç sağlayarak ayakta kaldı. Son 1 ayda altın yüzde 5’ten fazla değer kaybederken, gümüş yaklaşık yüzde 1.3 oranında yükseldi. 



Gelecek 10 yılın yatırımı

Kısa ve orta vadede satış baskısının devam ettiği ons gümüş uzun vadede en iyi yatırım adresleri arasında gösterilmeye devam ediyor. The Morgan Report'un kurucusu David Morgan'a göre gümüşün arzında bir daralma yaşanacak. 10 yıl içinde Morgan, gümüşün en iyi yatırımlarından biri olacağını söylüyor. David Morgan, endüstriyel tarafın muhtemelen tüm gümüşü absorbe edeceği görüşünde. Gümüş, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında Mart'ın 2. haftasında ons başına 26.46 dolara ulaştı. 

Şimdi ise bu seviyenin neredeyse yüzde 28 altında. Önemli kayıplara rağmen, The Morgan Report'un kurucusu David Morgan, gümüşün önümüzdeki 10 yılda arzda bir daralma göreceğine inanıyor. Silver Institute tarafından toplanan verilere göre, dünyanın gümüş talebi 2022 yılında rekor 1.112 milyar onsa ulaşacak. Morgan, "Periyodik tabloda arzı en çok sıkıntı yaşayacak ilk metalin gümüş olması bekleniyor” diyerek ekliyor “Belli bir dönemde tüm gümüş endüstriyel kullanıma gidecek. O zaman gümüşten daha iyi bir yatırım düşünemiyorum” 

Faiz artıran merkez bankaları sadist mi? Merkez bankaları neden faiz artırıyor?

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 844 yeni konut geliyor!

1 dolar 10 gün sonra işte bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön