19 / 05 / 2024

Altının 5 gün sonra geleceği seviye açıklandı! Bakmayan hemen bakmalı

Altının 5 gün sonra geleceği seviye açıklandı! Bakmayan hemen bakmalı

Altın fiyatlarındaki düşüşün ardından vatandaşlar da altın fiyatlarının düşeceği yönü beklemeye başladı. Analistler altın fiyatlarının 5 gün içerisinde geleceği yeri açıkladı. Gelin birlikte bakalım...



Merkez Bankası 9 ay sonra politika faizini %13 seviyesine düşürdü ve küresel piyasalarda ons altın fiyatında yaşanan son dakika gelişmeleri, yurtiçinde gram altın fiyatlarına yansıdı. Hafta içinde çift yönlü sert fiyat hareketleri ortaya koyan gram altın, 27 Ağustos Cumartesi günü açılışta 1.015 TL seviyesinde dengesini bulurken, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını da gram altındaki hareketlilikle yön bulmaya başladı.

Birçok analist ve uzman, altın fiyatlarında Ağustos ayı verilerinden sonra Eylül ayı itibariyle yükselişlerin başlayabileceğini dile getirmişti. Söz konusu tahminlerin ardından güncel altın fiyatları da merak konusu oldu. 27 Ağustos Cumartesi altın fiyatları ne kadar? 

Piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak dalgalanan ve hafta sonu piyasaların kapanmasıyla denge bulan altın fiyatlarında güncel durum şöyle:

  • Gram altın alış – 1.020,88 TL, satış – 1.024,98 TL
  • Çeyrek altın alış – 1.623,32 TL, satış – 1.661,00 TL
  • Cumhuriyet altını alış – 6.493,26 TL, satış – 6.623,69 TL
  • Ons altın alış – 1.737,54 dolar, satış – 1.737,74 dolar

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön