04 / 05 / 2024

Altının kokusunu alan adam İslam Memiş altın için sınırı çizdi! Altın fiyatları bu rakamı geçerse çarşı karışır

Altının kokusunu alan adam İslam Memiş altın için sınırı çizdi! Altın fiyatları bu rakamı geçerse çarşı karışır

Para piyasalarındaki hareketlenme devam ederken, altın yerinde sayıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, rakam verdi. Yatırım için dövize mi yoksa altına mı yönelmeli? İşte detaylar…



Memiş’in açıklamalarının satırbaşları ise şu şekilde:

"Bazılarının algılayamadığı, algılamak istemediği, yine alım satım yaparak para kazanacağım hayali içinde yaşayanlar 'sepet ve parite' işlemiyle uzun vadeli yatırımcı olmayı kavrayamayanlardır. 2022'de ekmek yedirmeyecekler, piyasa merkez bankalarının elinde. Onlar ne derse o olacak. Boşunuza kafanızı yormayın. Al, kenara at, bekle. Alım satımdan medet umanlar zaman kaybediyor. Yeni tedbirler gelecek. İşinize bakın, piyasalara değil geleceğe odaklanın. Birikimlerini çeşitlendiren bugünü sorunsuz geçiriyor. Değeri artmış yatırım aracıyla, değer kaybetmiş yatırım aracını takas ediyor. Zarar etmiyor. 3 ay parite ve sepet yapın diye anlatmam gereksiz miydi?"

DÖVİZ BİRİKTİRİLMELİ Mİ?

"Birkaç aydır döviz tarafına kayanlar yine arttı. Önümüzdeki aylarda yine kur tarafında atak olma ihtimalini yüksek görüyorum. FED'in faiz artırımı sürecek, dolar tarafından bir değer artışı söz konusu olabilir. Her şeyin maliyeti dolar kaynaklı olduğu için herkesi ilgilendiriyor. Dövizi yatırım aracı olarak kullanmalı mı? Bu kişilerin eğitim, gelirine göre çeşitlilik gösteriyor. Ben olsam TL'm olsa döviz biriktirmem. Benim tam tersim düşünen vatandaşların ise döviz biriktiriyorsa, dövizi çeşitlendirmesi gerekiyor. Doların endeksi 88'den 104 seviyesine kadar yükseldi. ABD'de enflasyon bir tık geriledi ama doların artışı sürdü. Dolar karşısında ise bazı para birimleri aşırı değer kaybetti. Sterlin ve euro paritede kaybettiler. Bunlar da dolar gibi döviz. 1.37'den 1.23'e gerilemiş bir sterlin ve 1.12'den 1.05'e gerilemiş bir euro karşımızda. Değeri artmış bir şeyi mi satın alırsınız, yoksa değeri azalmış bir şeyi mi."

Altının kokusunu alan adam İslam Memiş altın için sınırı çizdi! Altın fiyatları bu rakamı geçerse çarşı karışır


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön