19 / 05 / 2024

Anadolu'da kira fiyatları metropollere yetişti: Barınma sorunu yayılıyor!

Anadolu'da kira fiyatları metropollere yetişti: Barınma sorunu yayılıyor!

İstanbul kadar olmasa da Anadolu kentlerinde de kira fiyatları yükseliyor. Nevşehirliler 7 bin, Aksaraylılar 8 bin ve Konyalılar ise 12 bin liraya kadar yükselen kiralarla karşılaşıyor. 



Bazı emlakçılar odası başkanları, yükselen inşaat maliyetleri sebebiyle şehirlerinde yeni konutların yapılamadığına, mevcut arzın da artan talebe yetmediği için fiyatların adeta uçuşa geçtiğine vurgu yaptı. 

Bir başka önemli sebebin de gerek kiralık gerek satılık konut fiyatlarında dolardaki artışın dikkate alınması olduğuna dikkat çeken emlakçılar, mülk sahiplerinin diğer büyük illerdeki fiyat artışlarını da göz önüne alarak ve birbirlerinden etkilenerek fiyatları bu seviyelere çektiklerinin altını çizdi. 

Anadolu da kira fiyatları metropollere yetişti: Barınma sorunu yayılıyor!

Diğer taraftan, Merkez Bankası’nın (TCMB) dün açıkladığı Konut Fiyat Endeksi rakamlarına göre, konut fiyatlarının üst üste iki aydır en yüksek artış yaşadığı şehirler Zonguldak, Karabük ve Bartın olarak belirlendi. 

Bu 3 şehirdeki ev fiyat artışı mart ayında yıllık bazda yüzde 161,1 olurken, Nisan'da yıllık yüzde 147 arttı. 

Karabük Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun, bu şehirlerin konut fiyat artışında başı çekmesinin sebepleri ile ilgili konuştu ve "Şu an Karabük’te yüksek inşaat maliyetlerinden dolayı müteahhitler yeni evler inşa etmiyor. Arz o kadar sınırlı ki, emlakçılar satacak ev bulamıyor" açıklamasında bulunarak, arz talep dengesizliğine dikkat çekti. 

İŞKUR duyurdu! KPSS şartı olmadan 2640 personel alımı yapılacak! Başvurular bugün başladı! Fırsatı kaçırmayın

İşsizlik maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak? En az bu kadar maaş alınacak! 

İslam Memiş'ten buz kestiren dolar açıklaması: Sürekli dolar diyorlar ya yanlış!

Beklenen büyük İstanbul depreminde vakit daraldı! Bakan tek tek açıkladı! İstanbullular dikkat!


Geri Dön