24 / 05 / 2024

Analistler 'sakın şimdi altın almayın' diyerek büyük fırsatın tarihini verdi

Analistler 'sakın şimdi altın almayın' diyerek büyük fırsatın tarihini verdi

Altın fiyatlarının düşmesiyle birlikte vatandaşlar da altın almak için kolları sıvadı. Ancak analistlere göre altının ons fiyatlarının 1650 dolara kadar düşme ihtimali var. İşte altın alacak zaman bu tarihe denk geliyor, yani bu ayın ortası ihtimal dahilinde.



"SATIŞ İÇİN GEÇ, ALIM İÇİN BEKLEYİN" 

Analistler, konuyla ilgili yorumlarını şöyle sürdürdü: "Bu seviyelerde aylık ortalamalar bulunuyor ve henüz bu seviyelerin dahi altına gerileme olması için çok erken olduğunu düşünüyorum. Genel olarak şu şekilde bir yorum yapılabilir ons altın için. Satış için geç, alım için 1650 seviyeleri yakınlarını beklemeli." 

Uzun bir süredir ons altın 1750 – 1950 dolar aralığında seyrediyordu. Ancak Dolar endeksinin 104 direncini geçmesi ve yukarı hareketini güçlendirmesi ile birlikte bu ezber bozulmuş görünüyor. Aslında Fed’in faiz artırımları, şahin mesajlar ve ABD Dolarının bir süredir güçlü seyrine rağmen, ons altın 1800’ler seviyelerinde ısrarlı bir şekilde tutunuyordu diyebiliriz.

Piyasalardaki dalgalanmalara, ABD Borsalarının negatif seyrine ve yüksek enflasyona rağmen altında yıllardır oturmuş olan güvenli liman parolası bir türlü çalışmadı. Son durumda Dolar endeksi 106 seviyesinin üzerine yükseldi, EuroDolar 1.03 seviyesinin altını zorluyor. Özellikle dolar cephesinde yeni bir kırılım olduğu aşikâr.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön