19 / 05 / 2024

Analistlerden yatırımcılara bomba altın tavsiyesi: Hızlıca bakın, yoksa geç olur

Analistlerden yatırımcılara bomba altın tavsiyesi: Hızlıca bakın, yoksa geç olur

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların ardından analistlerden de peş peşe yorumlar geliyor. Analistler, altın alacakların kaybetmeyeceğini ve altın fiyatlarındaki yükselmenin süreceğini ifade ediyor.



Fed bu hafta 75 baz puan ile bu yıl üçüncü defa faiz artırdı. Buna karşın altın ve borsalar Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımlarının yavaşlayacağı ve 2023’de faiz indirimine gidileceğine işaret eden açıklamalarının ardından yükseldi.

Öte yandan ABD ekonomisi 40 yılın en yüksek enflasyon seviyesiyle mücadele ederken önceki gün açıklanan gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) verileri ikinci çeyrekte ekonominin yüzde 0,9 daraldığını gösterdi.

Ekonomi bir önceki çeyrekte de yüzde 1,6 daralmıştı. GSYH’nin iki çeyrek art arda küçülmesi nedeniyle ekonomi teknik olarak resesyona girmiş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön