04 / 05 / 2024

Ankara'da Kırım Sudak Kardeşlik Parkı hizmete açıldı!

Ankara'da Kırım Sudak Kardeşlik Parkı hizmete açıldı!

Ankara’nın Mamak Belediyesi, 2008 yılında kardeş belediye olduğu Kırım’ın Sudak Belediyesi adına yaptırdığı kardeşlik parkını törenle hizmete açtı...



Engelliler düşünülerek yapılan Kırım Sudak Kardeşlik Parkı’nın açılışına AK Parti  Ankara  Milletvekili Fatih Şahin, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Sudak Belediye Başkanı Viladimir Nikolayeviç Serov, Sudak Belediye Heyeti, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mayıs ayı sonundan itibaren başlattığımız ve her hafta bir yenisini gerçekleştirdiğimiz açılışlardan birini daha yapmaktan mutluyum. Açılışını yaptığımız bu parkın en büyük özelliklerinden birisi engelli dostu olmasıdır. Park tamamen engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde tasarlandı. Yerel seçimlerde dağıttığımız seçim beyannamesi beyan ettiklerimizden daha fazlasını Mamaklı hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi. 


Kırım Sudak Kardeşlik Parkı’nın Kardeş Belediye Sudak ile kurulan dostluğu daha da güçlendirdiğini dile getiren Akgül yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Kardeşlik Parkı’nın açılışında konuşan Sudak Belediye Başkanı Viladimir Nikolayeviç Serov 2 belediye arasında imzalanan protokollerle birlikte ilişkilerin daha da geliştirildiğini dile getirerek; “Mamak’a her gelişimde bölgenin daha da gelişmiş olduğunu görüyorum. Başkan Akgül’e kardeşliğimizi geliştiren çalışmalarından ötürü teşekkür ederim.” dedi.


AÇILIŞLARA YETİŞEMİYORUZ”


AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, hükümetin çalışmaları ile Türkiye’nin her anlamda büyük bir değişim yaşadığını dile getirdi.Şahin, “Bugün açılışı içini burada bulunduğumuz, Mamak Belediyesi’nin ilçemize kazandırdığı bu park vesilesiyle bir kez daha görüyoruz ki Ak Belediyecilik anlayışının en güçlü en güzel örneklerinden bir tanesi de Mamak Belediyesi. Biz milletvekilleri olarak Mamak Belediyesi’nin açılışlarına yetişmekte zorluk çekiyoruz. Bundan dolayı saygıdeğer başkanımıza; Mamak’a, Ankara’ya olan katkılarından dolayı sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


ENGELLİLERİN İKİNCİ ADRESİ


Açılışta vatandaşlara dondurma dağıtıldı. Kırım Sudak Kardeşlik Parkı tasarım şekli ve fitness aletleriyle engelli vatandaşların, sosyal yaşamda fiziksel açıdan gelişimlerine fayda da sağlayacak. Mutlu Mahallesi’nde 7 bin 885 metrekare proje alanına sahip olan Kırım-Sudak Kardeşlik Parkı, 500 kişilik amfi tiyatro, restaurant, cafe, 950 metrekare doğal gölet, engelsiz fitness aletleri, dinlenme alanları, engelsiz çocuk oyun grupları, kamelyalar, oturma grupları, köprü geçişleri, süs havuzları, ahşap köprüler, 320 metre koşu ve yürüyüş yollarından oluşuyor.


Bugün Gazetesi


Geri Dön