05 / 05 / 2024

Annelere devlet desteği! İşte 6 kalemde sağlanacak destekler

Annelere devlet desteği! İşte 6 kalemde sağlanacak destekler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, annelere yönelik çeşitli alanlarda büyük destek sağlıyor. Ev hanımlarından çalışan annelere kadar geniş bir yelpazede destekler sunulacak. İşte annelere sağlanacak 6 farklı destek kalemi ve detayları...



 Annelere devlet desteği! İşte 6 kalemde sağlanacak destekler

Ev hizmetlerinde çalışan anneler için ek destekler

Ev hizmetlerinde çalışan anneler, 30 gün içinde 10 günden fazla çalıştıklarında ek desteklerden faydalanabiliyorlar. Emzirme ödeneği sigortalı anneler veya eşi sigortalı olan anneler tarafından alınabiliyor. Emzirme ödeneğine hak kazanabilmek için 15 ay boyunca en az 120 gün prim ödemesi yapılması gerekmektedir. Ayrıca emzirme ödeneği, canlı doğumların ardından sağlanmaktadır. 2008 yılından sonra sigorta girişi yapılan vatandaşlar evlenme ödeneği alabilirler.

Analık sigortası ile sağlık ve güvence

Anne adaylarının hamilelik süreciyle birlikte analık sigortası devreye girmektedir. Analık sigortası, hamilelik süreci, doğum sonrası 8 hafta ve çoğul gebelik durumunda ilk 2,5 ay içinde ortaya çıkan rahatsızlıklar, gebelik ve engellilik durumlarını kapsamaktadır. Bu süreçte analık sigortasıyla birlikte geçici iş göremezlik ödeneği ve çocuk sayısına bağlı olarak emzirme ödeneği de annelere sağlanmaktadır.

İş hayatında çalışan anneler için emeklilik fırsatı

Çalışan anneler için emeklilik fırsatları da sunulmaktadır. 10 milyon çalışan anne için ev hanımlarına yönelik emeklilik çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu sayede hem çalışmaya devam edebilen annelerin emeklilik hakları korunmakta, hem de aile bütçelerine katkıda bulunmaları sağlanmaktadır.

Bu desteklerle birlikte devlet, annelere daha güvenceli bir gelecek sunmayı hedeflemektedir. Annelik görevini yerine getirirken ekonomik açıdan desteklenen anneler, hem çocuklarına daha iyi bir yaşam sunabilecek, hem de kendi geleceklerini sağlam temeller üzerinde inşa edebileceklerdir.

Aile Bakanlığı'ndan Haziran 2023 müjdesi! Aile destek ödemesi değil bu farklı bir yardım!

Karnesi iyi gelen öğrencilere Aile Bakanlığı'ndan afili müjde! 5.104 TL para tak diye yatacak! Anne babalar şimdi baksın

Anne babalara Aile Bakanlığı'ndan peş peşe müjde! Şimdi kimliği ile başvuran her ay hemen PTT'den alacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön