01 / 05 / 2024

Apple MacPro'larda bir ilk! Hafıza yükseltebileceksiniz

Apple MacPro'larda bir ilk! Hafıza yükseltebileceksiniz

Bir sonraki Mac Pro, depolama genişletmeyi desteklerken, GPU ve bellek yükseltme özellikleri sunmayacak.



Doğru Apple tahminleriyle tanınan Bloomberg'in teknoloji muhabiri Mark Gurman, aynı zamanda Apple'ın şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en güçlü  bilgisayar olabilecek yaklaşan Mac Pro hakkında birkaç ayrıntı daha paylaştı. Gurman'a göre, Mac Pro'nun bir sonraki yinelemesinde, bazı çip düzeyinde değişiklikler içeren selefine kıyasla birkaç yeni değişiklik olacak.

Apple'ın Mac Pro masaüstü bilgisayarları, grafik kartları, RAM ve depolama gibi bileşenleri yükseltme yetenekleriyle bilinir. Ancak, Apple Silicon'a sahip bir sonraki Mac Pro, Apple Silicon'un sınırlamaları nedeniyle kullanıcı yükseltilebilirliğini azaltacaktır.

Apple MacPro larda bir ilk! Hafıza yükseltebileceksiniz

Bu güncelleme, Apple'ın M2 Extreme yongasını fiyat endişeleri ve üretim güçlükleri nedeniyle hurdaya çıkarmasından hemen sonra gelir .Gürman, bir sonraki Mac Pro'nun GPU ve bellek yükseltmelerini desteklemeyeceğini onaylıyor. En üst düzey Mac Pro'nun, Apple'ın bugüne kadar ürettiği en güçlü grafik kartı olacak 76 çekirdeğe kadar GPU ile geleceğini öne sürüyor. Üstelik Mac Pro, yakın zamanda piyasaya sürülen M2 Pro ve M2 Max işlemcilere sahip 14 ve 16 inç MacBook Pro gibi birleşik belleğe sahip olacak .


Geri Dön