22 / 07 / 2024

Araç almanın tam zamanı! Fiyatlar düşüyor

Araç almanın tam zamanı! Fiyatlar düşüyor

Ticaret Bakanlığı’nın araç satışlarına yönelik aldığı tedbirler piyasaya nefes aldırdı. 6 ay ve 6 bin kilometre şartına takılmak istemeyen satıcılar fiyatları düşürdü.




FİYATLAR DÜŞMEDİ NORMALLEŞTİ

Otomotiv Sektörü Temsilcisi Göksel Erkoyucu ise şu ifadeleri kullandı: "Karardan sonra bizim dış yatırımcı diye adlandırdığımız insanlar 6 bin km normal sıfıra göre değer kaybı yarattığı için beklenenin daha altında fiyatla araçlarını elden çıkarmak istediler. Yüzde 5-10 gibi indirimler piyasada var. Fiyatlar düştü demekten ziyade normalleşmeye başladı desek daha doğru olur.

Araç almanın tam zamanı! Fiyatlar düşüyor

PİYASADA Kİ GERİLEME DEVAM EDECEK Mİ?

Bu işin sonucunda bir maliyeti var. Kar beklentisi düşüş sağlıyor. Maliyetin altında fiyat olmayacak. Sıfır km araç yokluğu hala devam ediyor. Eylül’ün 15’inden itibaren piyasanın hareketleneceğini düşünüyoruz. Fiyatların stabil derecede kalıp belki biraz da yükselmeye devam edebileceğini düşünüyoruz. 6 bin km bir fiyat indirimi getirdi ama arzdaki sıkıntı hala devam ediyor. Her ay yüzde 2-5 diliminde sıfır km araçlara zam geliyor. Bununda bir karşılığı olacaktır. Bizim hepimizin beklediği şu piyasanın stabil hale gelmesini hepimiz istiyoruz.

Türkiye’de herkes memleketine dönerse en kalabalık il orası olacak!

Sayı 9 milyonu geçti! Akın akın geldiler

Dolar ne kadar? Dolar 1 Eylül Perşembe günü ne oldu? İşte dolarda son durum!


Geri Dön