02 / 05 / 2024

Araç almanın tam zamanı! Fiyatlar düşüyor

Araç almanın tam zamanı! Fiyatlar düşüyor

Ticaret Bakanlığı’nın araç satışlarına yönelik aldığı tedbirler piyasaya nefes aldırdı. 6 ay ve 6 bin kilometre şartına takılmak istemeyen satıcılar fiyatları düşürdü.



Ticaret Bakanlığı tarafından otomobil piyasasına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartı piyasaya olumlu yansımaya başladı.

Sıfır araçlarda yapılan düzenlemeler ve 6 ay 6 bin şartı, al-sat yapan ve haksız kazanç elde eden vatandaşı ikinci el otomobil piyasasından uzaklaştırdı.  15 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak bu uygulama öncesi fiyatlarda 30 bin TL’ye yaklaşan indirimler oldu.

Ticaret Bakanlığı’nın uyguladığı 6 ay ve 6 bin km şartı ikinci el araç fiyatlarında olumlu etkiye neden oldu. Peki fiyatlar daha fazla düşer mi?

PİYASA DURAĞAN ARAÇ ALINABİLİR

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve ‘Bu durağanlıkta tüketicilere tavsiyemiz araç almaları yönündedir.’ Dedi.

Ertemel açıklamasının devamında ise 15 Eylül tarihine dikkat çekti:

Evet sıfır araç ve ikinci el araçlar için bir alım tavsiyesi veriyoruz. Önümüzdeki günlerde sıfır araçlarla alakalı bu tedarikteki sıkıntı devam edecek. Bunun üzerine enerji maliyetlerinde ciddi bir artış bekleniyor. Bunları üst üste koyduğumuzda görüntü sıfır araçların tekrar yükseleceği işaretini veriyor. Sıfır araçlar yükseliş ikinci el araç fiyatları da yükselmekte. Bu durağanlıkta tüketicilere tavsiyemiz araç almaları yönündedir.

PİYASADA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Ertemel, Eylül ayından sonra tekrar araç fiyatlarının yükselişe geçebileceğini bu nedenle 15 Eylül’e kadar bu durağanlıktan tüketicinin faydalanmasını tavsiye ettiklerini dile getirdi.

30 BİN TL İNDİRİM

500 bin liralık araçta 25-30 bin lira civarında indirim oldu.

Araç almanın tam zamanı! Fiyatlar düşüyor


Geri Dön