27 / 04 / 2024

Araç muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

Araç muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 26 milyon araç için muayene yaptırma zorunluluğu bulunurken araç muayene ücretleri ise resmen aldı başını gitti. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortaları ve kasko ücretleri de son zamlarla birlikte ateş pahası oldu.



Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı toplamda 26 milyonu aşkın. Tüm araç sahipleri, aracın tipi ne olursa olsun araçlarına trafik sigortası yaptırmak zorunda.

Trafik sigortasında son 5 yıldır yani 12 Nisan 2017’den beri ‘tavan fiyat’ uygulanıyor.

Öte yandan otomobillerin trafik sigortası primlerine eylül ayından geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapılırken, aylık artış oranı ise yüzde 2.25’ten yüzde 4.75’e çıkarıldı. Yani toplamda yüzde 24.75’lik bir zam yapılmış oldu.

Zorunlu trafik sigortası en az prim oranlarında artış yapılırken, hasarsızlık prim indirim oranları da daha düşük uygulanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön