27 / 04 / 2024

araç sigorta

araç sigorta

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 26 milyon araç için muayene yaptırma zorunluluğu bulunurken araç muayene ücretleri ise resmen aldı başını gitti. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortaları ve kasko ücretleri de son zamlarla birlikte ateş pahası oldu.

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Pek çok araç sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin yarın resmen başlayacağı belirtilirken, "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" yarından itibaren uygulanacak.

Araç sahipleri elini çabuk tutsun kasko fiyatları düştü...

Araç fiyatlarının artması dolası ile sigorta bedellerini de yansımış durumda. Ancak sektör temsilcileri, son dönemde sürecin tersine dönerek poliçe rakamlarının azalmaya düşmeye başladığını açıkladılar. Sektörü yakından ilgilendiren haberin detayları...

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

Trafik sigortasında son dönemde yaşanan fiyat artışları sürücülere maddi açıdan zarara uğratıyor. Sigortacılık sektörü ise mevcut fiyatlandırmayı maliyetleri karşılamakta yetersiz görüyor ve bu sebeple bazı araçlara sigorta teklif etmekten kaçınıyor. 

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.

 Sigorta girişiniz 2000-2002-2008 ise bu haber sizin için! Erken emekli olma hakkını kaçırmayın

Uzun zamandır heyecanla sonuçlanması beklenen EYT düzenlemesi Meclis Kurulundan geçerek Resmi Gazete’de yayınlandı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olan vatandaşlar emekli olma hakkı elde ederken akıllara takılan suallerin yanıtı araştırılmaya devam ediyor.

Emekli olmak isteyenlere son dakika müjdesi! Sigorta girişiniz bu yıllarda olan hemen baksın! 4 yıl erken emeklilik...

2000 ve sonrasında sigorta girişli olanların erken emekli şansı olup olmayacağı son günlerde sık sık araştırılıyor. Emekli olmak isteyenlere son dakika müjdesi! Sigorta girişiniz bu yıllarda olan hemen baksın! 4 yıl erken emeklilik...

Sigorta şirketlerine önemli çağrı: Depremde 1 milyondan fazla araç hasar gördü, hasarları acilen ödenmeli!

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çok sayıda bina hasar alıp yıkılırken, milyonlarca araç da hasara uğradı. Sivil toplum kuruluşları ise bölgede depremzedelerin mağduriyetini hafifletmek için bir an önce sigorta şirketlerinin kasko zararlarını karşılamasını istiyor.

Depremde hasar gören araçları sigorta karşılar mı? Depremde hasar gören araçlar ne olacak?

Depremden dolayı hasar gören araçlara dair araştırmalar son hızla devam ediyor. Peki Depremde hasar gören araçlar ne olacak? İşte detaylar!

Depremde zarar gören araçların durumu belli oldu! Dikkat çeken detay

Anadolu'nun 11 ilinde yıkıma yol açan depremlerde on binlerce bina yerle bir olurken bir o kadar araç da kullanılamaz halde. Peki, sigorta şirketleri deprem kaynaklı araç hasarlarını karşılanıyor mu? İşin uzmanı, sigortadaki 'deprem teminatı'na dikkat çekti. İşte detaylar...

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.

2023 sigorta primleri! 2023 SGK primi ne kadar ödenecek? 4A isteğe bağlı sigorta primi ne kadar 2023?

Sigorta primlerini ödeyen vatandaşlar, 2023 yılındaki sigorta primlerini araştırıyor. İşte 2023 sigorta primlerine dair detaylar!

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Sigorta tarifelerine ZAM!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren Zorunlu Trafik Sigortasının yeni ücret tarifeleri belli oldu.

araç sigorta Haberi

araç sigorta

Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi ve enflasyon baskısı ile son dönemde iğneden ipliğe peş peşe gelen zamlarla birlikte hayat pahalılığı hat safhaya gelirken, zorunlu trafik sigortasında yapılan artışlar sonrası sigorta yaptırma oranı da hayli düştü. Trafiğe çıkan araçlarının ise yüzde 20'sinde sigorta bulunmuyor.

Geçtiğimiz yılın aynı ayına göre kaskolarda da ortalama prim artışları yüzde 220’leri geçmiş durumda.

Tüm bunların yanında da araç muayene ücretleri ise aldı başını gitti.

Otomobil, minibüs, kamyonet, römork ya da yarı römork araçlar için 507,40 Türk Lirası
Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 685,58 Türk Lirası
Traktör ve motosikletler için 258,42 Türk Lirası

Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı toplamda 26 milyonu aşkın. Tüm araç sahipleri, aracın tipi ne olursa olsun araçlarına trafik sigortası yaptırmak zorunda.

Trafik sigortasında son 5...