17 / 05 / 2024

Araç sahipleri daha çok dikkat etmeli! Bunu yapmayana anında 2 bin 568 TL ceza kesiliyor!

Araç sahipleri daha çok dikkat etmeli! Bunu yapmayana anında 2 bin 568 TL ceza kesiliyor!

Araç sahiplerini ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Eğer bunu yapmazsanız anında 2 bin 568 TL ceza ödersiniz. İşte detaylar!



Araç sahipleri cezalarla karşılaşmamak için artık daha çok dikkatli olmalı. Her yıl kış aylarında alınan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından zorunluluğu belirtilen bu tedbir 1 Aralık tarihinde başladı ve 1 Nisan'a kadar da devam edecek.

Kış lastiği uygulaması ile sürücülerin rahat olması aynı şekilde trafiğin güvenliğinin de sağlanması amaçlanmaktadır. 1 Aralık ila 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlarda kullanım zorunlu tutulmuştur. Özel otomobillerde bu tür bir zorunluluk yoktur ancak tedbirlerin alınması öneriliyor. İşte bu konuya dair merak edilen diğer tüm ayrıntılar…

YAPTIRMAYANA ANINDA 2 BİN 568 TL CEZA!

Bilindiği gibi motorlu taşıtlar için her yıl kış lastiği uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama, aralık ve nisan aylarında olmak üzere 4 ay geçerliliğe sahiptir.

Bu uygulamanın yapılmasının maksadı da kaza riskini minimuma düşürmek, zorlu yol koşullarında araçların yol tutuşunu artırır. 2023 yılı için kış lastiği cezası 2.568 TL olarak belirlendi. Kesin ceza 15 gün içinde ödenirse yüzde 25 indirim uygulanır ve 2.568 TL'lik ceza 1.926 TL'ye iner.

KIŞ LASTİĞİ FAYDALARI

  • Yoldaki kar, buz, su veya çamur etkisini azaltmaktadır.
  • Diş derinliği, yaz lastiklerine göre fazla olmaktadır.
  • Islak zeminde sürüş ehemmiyeti sağlar.
  • Fren gücünü artırır ve frenleri rahatlatır.

TRAFİK CEZALARI NASIL İPTAL EDİLİR?

Cezai işlem gören kişi ya da kişiler, on beş gün içerisinde trafik para cezasının niteliğine bakıldığı zaman Sulh Ceza Hakimliği'ne ya da otuz gün içerisinde İdare mahkemesine bir dilekçe ile trafik cezası itirazında bulunabilirler. Cezai işlem uygulanan kişinin bu süre içinde itiraz etmemesi durumunda ceza kesinleşmiş olur.

2023 HIZ SINIRINI AŞMANIN CEZASI

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak hız sınırını aşmanın cezası bin 979 TL’den hız limitine göre 4 bin 64 TL’ye kadar değişiklik göstermektedir.

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön